Ustaosmanoğlu’nun Cübbeli’ye ‘seks kasedi tehdidi’ yargıya taşınıyor

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 12:45 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 1:46 pm

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, “Kasetlerini patlatırız” diyen Saadettin Ustaosmanoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

İsmailağa Cemaati’nin şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu, 23 Haziran’da ölmesinin ardından İsmailağa tarikatında başlayan kavga büyüyor. ökler Derneği isimli bir YouTube hesabından düzenli yayın yapan Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu, Cübbeli Ahmet’e ağır ithamlarda bulundu. Ustaosmanoğlu, yayınında “Erkeksen şeyhliğini ilan et. Çok meraklısın çünkü. İlan et de kasetlerini patlatalım. Hadi buyur” ifadelerini kullandı.

Saadettin Ustaosmanoğlu’ndan Cübbeli Ahmet’e: Şeyhliğini açıkla da kasetlerini patlatalım

Halktv.com.tr’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, Ustaosmanoğlu’nun söz konusu yayını sonrası Ahmet Mahmut Ünlü harekete geçti. Ünlü adına İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda Saadettin Ustaosmanoğlu’nun ‘tehdit’, ‘hakaret’, ‘şantaj’, ‘iftira’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarını işlediği öne sürüldü.

Savcılık dilekçesinde “Mezkûr paylaşım müvekkilimin maddi ve manevi huzur ve sükununu son derece şiddetli bir şekilde bozmuştur. Şüpheli tarafından sarf edilen tahkir edici, küçük düşürücü sözler hem müvekkil nezdinde ağır elem duygusuna sebep olmuş hem de dış dünyada müvekkilin saygınlığına zarar verme tehlikesi oluşturmuştur” denildi.

Savcılık suç duyurusunun yanı sıra bir başvuru da İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne yapıldı. Yayının yapıldığı Youtube’daki link için erişim engeli kararı verilmesi talep edildi.