Usta sanatçı Yılmaz Gruda’ya büyük vefasızlık

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2023 Perşembe 4:13 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2023 Perşembe 7:52 pm

Sağlık sorunları nedeniyle 26 Temmuz’da yaşamını yitiren Yılmaz Gruda son yolcuğuna uğurlandı. Gruda için düzenlenen cenaze törenine katılımın az olması büyük tepki çekti.

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda, 26 Temmuz’da hayatını kaybetti. 93 yaşındaki Gruda yakalandığı virüs sonrası böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

Gruda için bugün İBB Şehir Tiyatroları Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde tören düzenlendi. Törene katılımın az olması tepki çekti.

Türk tiyatrosunun asırlık çınarı Yılmaz Gruda hayatını kaybetti!

‘ÖZÜR DİLİYORUM YILMAZ ABİ…’

Medyascope’tan Edanur Tanış’ın yayınladığı görüntülere göre Gruda’nın menajeri Tümay Özokur katılımı sahnede “Burada herkes olmalıydı, yaz, sıcak buna bahane değil. Sana takipçi satın alamadığım için özür diliyorum Yılmaz Abi. Beni affet. Gelemeyecek için bana mesaj atanlar oldu ama gelebilecek olup gelemeyenler de Allah’a havale ediyorum” sözleriyle eleştirdi.

‘ONA SON AYLARINDAN ÇOK KÖTÜ ŞEYLER YAŞATTIK’

Oyuncu Tuna Arman ise “Çok üzgünüm, 1995 yılında aynı sahneyi paylaşmıştık. Şubat ayına kadar çalışıyordu Yılmaz Bey. Mart ayında bildiğiniz tüm sosyal medya hesapları, devlet büyükleri ve ünlülere yalvardım kan aramak için. Hiçbir ünlü geri dönmedi. Vatandaşlar geri döndü. Bir vatandaş gece yarısı 1’de koştu kan verdi. Ve ben şöyle yazdım: ‘Cenazelerde çiçeklerini görüyorsunuz, profil fotoğraflarını değiştiriyorsunuz, çok güzel şeyler yazıyorsunuz ama dediğiniz bir dahakine yetiştiririz. Bir daha yetiştiremeyiz. Biz var olurken yaşatamıyoruz ki. Mekanı cennet olsun ona son aylarında çok kötü şeyler yaşattık. Yalvardım ve çare bulamadım” tepkisini gösterdi.

Usta sanatçı için buradaki törenin ardından Karacaahmet Şakirin Camii’nde ikindi namazını müteakiben cenaze namazı kılındı. Gruda ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ünlü sanatçı 14 Temmuz’da 93. yaşını kutlamıştı.