Usta oyuncu Rasim Öztekin’e veda: Bak baba aynı sahnedeyiz

Yayın tarihi: 10 Mart 2021 Çarşamba 2:14 pm - Güncelleme: 10 Mart 2021 Çarşamba 4:53 pm

Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta oyuncu Rasim Öztekin son yolculuğuna uğurlandı. Öztekin, Galatasaray Lisesi’nde ve Ses Tiyatrosu’nda düzenlenen tiyatroların ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi. Ses Tiyatrosu’nda konuşan Öztekin’in kızı Pelin Öztekin de babasına “Bak baba aynı sahnedeyiz” diyerek veda etti.

Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz gün 62 yaşında hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun usta ismi Rasim Öztekin, son yolculuğuna uğurlandı. Öztekin’in Türk bayrağına sarılı ve üzerine Galatasaray bayrağı da konulan tabutu, önce mezun olduğu Galatasaray Lisesi’ne getirildi.

Rasim Öztekin’in özel hassasiyeti cenazede uygulanacak

Buradaki törenin ardından cenaze, Öztekin’in profesyonel tiyatro hayatına başladığı Ses Tiyatrosu önünde cenaze aracından indirildi. Tören mangası usta oyuncunun tabutuna omuz vererek, tiyatro sahnesine getirdi. Ailesi, sevenleri ve sanat camiasından çok sayıda kişi, usta oyuncu için son görevlerini yapmak üzere tiyatro salonuna geldi.

Rasim Öztekin’in özel hassasiyeti cenazede uygulanacak

Öztekin’in cenaze namazı buradaki törenin ardından, saat 15.00’te Zincirlikuyu Camii’nde kılındı; cenazesi de Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya katıldı.

“BAK BABA AYNI SAHDEYİZ”

Törende konuşan usta oyuncunun kızı Pelin Öztekin, şu ifadeleri kullandı:

“Bir konuşma hazırlamadım. Sadece babama benim ilk aşkım olduğu için ustam olduğu için bana her şeyi öğrettiği için. Ben burada büyüdüm. Bu sahneye böyle çıkmak istemezdim. Bak baba birlikte aynı sahnedeyiz. Onu çok seviyorum. Herkese çok teşekkür ederim”

“HUZUR İÇİNDE UYU RASİM AĞABEY”

Rasim Öztekin’in geçtiğimiz aylarda kavuğunu devrettiği Şevket Çoruh ise şöyle konuştu:

“Çok uzun zamandır hepimizi zaman makinesinden indirip, 2000’li yıllardan 80’lere götürdü. Rasim ağabey, 3 gün öncesine kadar hala o zaman makinesinde bilet kesiyordu. Ta ki zamanın öneminin olmadığı yerde, ustaları ile buluşmaya gidene kadar. Rasim ağabey, kavuğu bize teslim ettin, asla pişman olmayacaksın. Evinde, Ses Tiyatrosu’nda, Orta Oyuncuların evinde sana tekrar söz veriyoruz. Huzur içinde uyu Rasim Ağabey…”

“ÇOK ÖZEL BİR İNSANI UĞURLUYORUZ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, şu ifadeleri kullandı:

“Çok özel bir insanı uğurluyoruz. Tabir-i caiz ise hayatı tasarlayarak göçtü. Özellikle kavuğun devri ile ilgili bizi ziyaret edip düşüncesini anlattığında, ‘Hayatın neler getireceğini bilemiyoruz. Her an her şey olabilir. Ama ben üzerimde Türk tiyatrosunun büyük bir yükünü taşıyorum ve bunu en anlamlı şekilde devretmeliyim. Bu bakımdan bu işi beraber yapabilir miyiz?’ deyince onur duyarız dedik. Ama bu kadar gerçekleri görmüş olması ve böyle acı bir olayla göç etmiş olması bizi derinden üzmüştür”