Usta oyuncu Cüneyt Arkın’dan sitemli paylaşım

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2021 Perşembe 4:58 pm - Güncelleme: 12 Ağustos 2021 Perşembe 4:58 pm

Usta Oyuncu Cüneyt Arkın’ın “Levent’te bir zamanlar bizim yükseldiğimiz bu yeşil alanlarda şimdi siteler yükseliyor… #Tbt…” notuyla paylaştığı fotoğraf, yeşile olan hasretini gözler önüne serdi.

Cüneyt Arkın’ın paylaştığı fotoğraf, 4 saatte 20 bine yakın beğeni ve onlarca yorum aldı.

Cüneyt Arkın, geçtiğimiz aylarda 1960’lı yıllarda Bebek Koyu’nda çekilmiş bir fotoğrafına eklediği açıklamada hikayesini anlattı. Arkın, paylaştığı fotoğrafa şu notu düşmüştü:

“DERS ZAMANI OKULA GİDER, SONRA İNŞAATLARDA ÇALIŞIRDIM”

“Bu paylaşımın altına ‘Çok iyi yaşadınız’ demişsiniz, öyle tabii. Anlatayım fotoğrafın çekildiği dönemi; fakülte yıllarımdı, hep çalıştım. İstanbul’da Tıp Fakültesi’nde okurken ilk iki yılımı Sirkeci’de bir otel odasını iki inşaat işçisiyle paylaşarak geçirdim. Ders zamanı okula gider, kalan zamanda da onlarla inşaatlarda çalışırdım. Bir yanda anatomi dersi, öte yanda inşaat işçiliği…

“EV SAHİPLERİNİN ATIK YEMEKLERİ ÖNÜME KOYMASI ÇOK AĞIRIMA GİDERDİ”

“Stajımı yaptıktan sonra az çok hasta tedavi edebilir duruma geldiğimde hocam Cihan Abaoğlu beni evlere hasta bakıcı olarak göndermeye başladı. Hastanın başında 24 saat bekleyip, acil durumda müdahale etmekti görevim. Fakat tabii yeri geldiğinde adamı tıraş da ediyordum, altını da temizliyordum. Ayda burs parası olarak 60 lira alırdım. Hasta bakıcı olarak bir eve gittiğim zaman ise günde 15 lira kazanıyordum ama ev sahiplerinin artık yemeklerini önüme koymaları çok ağrıma giderdi. İlk paramı aldığımda fırına koşup, paranın hepsiyle ekmek aldım. Çiğnemeden yuttum, patlayana kadar yedim. Sonunda da kustum. Ekmekleri görünce açlık korkumu yeniyor, huzur buluyordum. Yıllar sonra bile kaldığım otel odalarında baş ucumdaki komodinin üzerine bir somun ekmek koyar ancak ona bakarak uyuyabiliyordum.”