Usta oyuncu Ayten Erman hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 25 Şubat 2022 Cuma 12:42 am - Güncelleme: 25 Şubat 2022 Cuma 12:42 am

Türk sinemasının usta sanatçısı Ayten Erman, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Erman’ın vefatı başta sevenleri olmak üzere sanat dünyasını yasa boğdu.

Yeşilçam’ın usta oyuncularından Ayten Erman’dan üzen haber geldi. Geçtiğimiz hafta koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırılan Ayten Erman, bugün 86 yaşında hayatını kaybetti. Usta oyuncu Ayten Erman’ın kız kardeşi Ayben Erman, “Ayten ablam bu gün maalesef entübe edildi. İçim acıyor çok üzgünüm çok…” ifadelerini kullanmıştı. Bugün ise Erman üzen haberi, “Aytoşumuzu kaybettik” sözleriyle duyurdu.

AYŞEN GRUDA’NIN ABLASIYDI

Erman aynı zamanda usta oyuncu Ayşen Gruda’nın kardeşi olması sebebiyle de tanınıyordu. Gruda ise 23 Ocak 2019’da hayata gözlerini yummuştu.

AYTEN ERMAN KİMDİR?

Ayşen Gruda ve Ayben Erman’ın ablasıdır. Tosun Paşa, En Büyük Şaban, Şendul Şaban gibi filmlerin yanında Kenan Büke Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Tuncay Özinel Tiyatrosu ve birçok özel tiyatro ve müzikallerde roller almıştır. Şemsi İnkaya ile evliliğinden bir çocuğu vardır. Cennet Mahallesi (2004), Kaygısızlar (1994) ve Bombacı (1988) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Mevlüt Çavuşoğlu 8 gün arayla ikinci kez koronaya yakalandı