Üsküdar Belediyesi’nin taşınmazlarında sayılamayacak usulsüzlükler!

Yayın tarihi: 5 Aralık 2021 Pazar 11:28 am - Güncelleme: 5 Aralık 2021 Pazar 11:23 pm

Sayıştay Başkanlığı’nın 2020 yılına ait belediye denetim raporları açıklandı. Raporda Üsküdar Belediyesi’nin taşınmazlarına ait birçok usulsüz bulgu yer aldı.

Sayıştay Başkanlığı Üsküdar Belediyesi’ne ait 84 sayfalık denetim raporu yayınladı. Rapora göre, taşınmaz kültür varlıklarının katkı payları belirli güne kadar ilgili yerlere belediye tarafından tahsil edilmesi gerekirken,  Üsküdar Belediyesi taşınmazlara ait 13 milyon 67 bin 430 TL tutarındaki katkı payını ilgili başkanlığa göndermediği tespit edildi.

PERSONEL HAKEDİŞLERİ VERİLMEDİ

Personellerin hakedişleri (SGK primi, vergi tutarı) zamanında ödenmediği için, arsa niteliğindeki taşınmazları alacaklı kurumlara devretmiştir. Yapılan yevmiye kayıtları incelemelerinde 2020 yılının açılış kaydında toplam 70 milyon 22 bin 784 TL’lik borcun olduğu görüldü.

ÖDENEĞİN YÜZDE 10’UNDAN FAZLASI HARCANDI

Belediyenin mal alımı için konulan yüzde 10’luk sınırın 12 milyon 482 bin 793 TL olmasına rağmen hesap ve işlemlr incelendiğinde 15 milyon 455 bin 133 TL harcandığı tespit edildi. Harcamaların aşan kısmı için Kamu İhale Kurulu’nun uygun görüşü alınmadığı da raporda yer alan bulgular arasında.

PAZARLIK YOLUYLA İLANSIZ İHALE YAPILDI

Kamu İhale Kanunu’nun ‘Pazarlık Usulü’ başlıklı 21’inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre ivedilik gereken durumlarda, örneğin; doğal afet, can ve mal güvenliğinin tehlikesi, salgın hastalık gibi durumlarda pazarlık usulü ihale yapılabilir. İdarelerin yapacağı mal ve malzeme alımları ise Kamu İhale Kurumu tarafından belirlenen limitler dahilinde yapılabilir.

Ancak Üsküdar Belediyesinin özel haller için düzenlenen pazarlık usulünü 64 ihalesinde ilansız olarak kullandığı tespit edildi.

TAŞINMAZLAR SÖZLEŞMESİZ KULLANDIRILDI

Raporda yer alan bulguda şöyle denildi:

“İdarenin taşınmaz işlemlerinin incelenmesi neticesinde; bazı taşınmazların (2020 yılı
için 67 taşınmazın) kira süresinin bitmesine rağmen yeniden kiralama ihalesi yapılmadığı,
ecrimisil alınarak kullandırıldığı ve bu şekilde kira süresinin uzatıldığı tespit edilmiştir.”

 

AKP’li belediye KADEM’e iki ayrı bina tahsis etti

Halk ekmek büfesini işleten gazi isyan etti! Üsküdar Belediyesi, büfeyi Büyükşehir koydu diye elektrik vermiyor

AKP’li belediye, veremle mücadelenin milyon liralarına işte böyle kondu!