USB-C Apple için zorunlu hale gelebilir!

Yayın tarihi: 16 Ocak 2020 Perşembe 4:33 pm - Güncelleme: 16 Ocak 2020 Perşembe 4:33 pm

Apple, iPod modelleri ile başlattığı farklı konnektör bağlantısını iPhone ve iPad modellerinde de kullanmıştı. iPad Pro ile Lightning’den vazgeçerek daha fazla opsiyon sunan USB-C ’ye geçiş yapan Apple, yeni MacBook modellerinde de USB-C’ye yer vermişti. Cupertinolu teknoloji devi şimdi de bu bağlantıyı iPhone modellerine getirecek gibi görünüyor.

USB Type-C Apple için zorunlu hale gelebilir! Avrupa Birliği 2009 yılında 30’dan fazla olan konnektör sayısı çabaları ile 3’e kadar indirmeyi başarabilmişti. Android cephesinde artık istisnasız USB-C kullanılıyor. Yeni nesil oyun konsolları olan PlayStation 5 ve Xbox Series X modellerinde de bu bağlantı seçeneği kullanılacak. Avrupa Birliği artık Apple’ın da iPhone modellerinde USB-C kullanması konusunda girişimlerde bulunacağını açıkladı.

iPhone 9 için ilk bilgiler geldi!

Dünya standartı haline gelen USB-C’nin önümüzdeki yıl tanıtılacak olan iPhone modellerinde artık kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Daha hızlı veri transferinin yanında sunduğu farklı aktarım opsiyonları ile gelecek vadeden USB-C’nin Lightning gibi çağ dışı bir bağlantıdan daha iyi olduğu aşikar.

USB Type-C

Aksesuardan milyar dolarlar kazanan Apple bu işe sıcak bakmayacak gibi görünüyor. Çünkü işi bilip işe gitmeyen Apple, Lightning kabloları için bir standart geliştirmiş ve bu lisansa sahip olmayan kabloları yazılımlar ile kullanılmaz hale getirebiliyordu. USB-C için Apple aynı politikayı izleyemeyecek.

Eğer iPhone, Avrupa Birliği’nin ısrarları ile USB Type-C kullanmaya başlarsa Apple’ın gelir kapısına büyük bir darbe indirilmiş olacak.