Uruguay parasına el koymuş, ‘Tosuncuk’ 1 ay sokakta yaşamış

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2021 Pazar 2:35 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2021 Pazar 2:36 pm

‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’a kayıtlı 10 milyon dolara Uruguay’ın el koyduğu, Aydın’ın bunun üzerine son bir ayını sokakta geçirdiği ve sonrasında Türkiye’ye teslim olduğu öne sürüldü.

Çiftlik Bank vurguncusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’a ilişkin her gün iddialar ortaya atılıyor. Sabah’ta yer alan habere göre, Uruguay devleti Aydın’ın üzerine kayıtlı 10 milyon dolar ve lüks araçlara el koydu.

Haberde şöyle denildi: “Uruguay polisi ilk olarak Aydın’la ağabeyi Fatih Aydın’ın lüks yaşantısından şüphelenerek uyuşturucu ticareti yaptıklarına ilişkin soruşturma başlattı. Ancak kara para akladıklarını tespit etti. Bunun üzerine operasyon düzenleyen Uruguay polisi, Aydın’ın üzerine kayıtlı 10 milyon dolar ile lüks araçlar, yat ve malikâneye el koydu.

Ardından Aydın kardeşler serbest bırakıldı ve Brezilya’ya kaçtı. Daha sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Uruguay’a dosya gönderdi. Aydın kardeşlerin yakalanması istendi. Kısa sürede kaldığı yer belirlenen Mehmet Aydın’ın kaçacak yeri kalmadı. Son bir ayını sokakta kalarak geçiren Mehmet Aydın’ın Türkiye’ye teslim olduğu öğrenildi.”

‘Tosuncuk’ için bir tutuklama kararı daha