Ürgüp’te MHP’nin itirazı sonrası fark CHP lehine açıldı!

Yayın tarihi: 7 Nisan 2024 Pazar 11:04 am - Güncelleme: 7 Nisan 2024 Pazar 11:04 am

Haber: Ceren Ural

CHP Ürgüp Belediye Başkan Adayı Ali Ertuğrul Bul, MHP’nin itirazı üzerine CHP ile MHP arasındaki farkın iki oy CHP lehine arttığını söyledi. CHP, seçimin iptali kararına karşı YSK’ya başvurdu.

CHP’nin kazandığı Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde İl Seçim Kurulu seçimlerin yenilenmesi kararı aldı. CHP Ürgüp Belediye Başkan Adayı Ali Ertuğrul Bul, Namık Koçak’ın sunduğu Forum Haftasonu programına konuk oldu ve yaşanan hukuki sürecin detaylarını aktardı.

Ali Ertuğrul Bul, MHP’nin İlçe Seçim Kurulu’nda seçimlerin güvenliğine dair yapılan ilk oylamada MHP delegesinin de katılımıyla oy birliğiyle seçimin güvenli yapıldığı kararı alındığını söyledi.

Ali Ertuğrul Bul, MHP’nin İlçe Seçim Kurulu’na itirazı üzerine yapılan sayımlarda oy farkının CHP lehine iki oy açıldığını da sözlerine ekledi.

Bul şunları söyledi:

“Islak imzalı tutanaklarımızı aldık. Akşam oy sayımı yapıldı. 36 oy fark olduğu görülünce ikinci olan Milliyetçi Hareket Partisi tarafından ertesi gün İlçe Seçim Kurulu’na bir itiraz yapıldı. Bu itirazda birkaç tane enterasan gelişme oldu. Bir tanesi, seçim güvenliğiyle ilgili bir oylama yapıldı Yedi kişilik İlçe Seçim Kurulu’nda. 7-0 seçimin güvenli yapıldığı, seçimin güvenliğiyle ilgili bir endişenin olmadığına dair bir sonuç çıktı.Bu 7-0’ın içinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin delegesi de var. Adliyede herkesin huzurunda açılan sandıkla ilgili tek tek sayımlar yapıldı, ıslak imzalı tutanaklarla karşılaştırıldı ve herhangi bir fark olmadığı ortaya çıktı. Hatta geçersiz oylar sayılırken altı oy bizde, dört oy MHP’de artış oldu. Bizim oy farkımız 36’dan 38’e çıktı. İlçe Seçim Kurulu’nda iki kere seçimlerin iptaline ilişkin oylama yapıldı. İlk oylamada 6-1 seçimler yenilenmesin kararı çıktı MHP’nin şerhiyle. Diğerinde AKP de katıldı 5-2 seçimler iptal edilmesin ve yenilenmesin kararı çıktı. Devamında İl Seçim Kurulu’na itiraz yapıldı. İl Seçim Kurulu’nun seçim tutanağına baktım ben. Hukuki değil. ‘Oy farkının az olması’ gibi bir gerekçe sunuluyor. Bu bir demokrasi, bu bir seçim. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi olarak Yüksek Seçim Kurulu’na itirazımızda bulunduk seçimin iptali kararının hukuki olmadığı savıyla. Bugün ya da yarın bir sonuç gelir diye düşünüyoruz.”

CHP Ürgüp Belediye Başkan Adayı Ali Ertuğrul Bul, MHP’nin itirazı üzerine CHP ile MHP arasındaki farkın iki oy CHP lehine arttığını söyledi. CHP, seçimin iptali kararına karşı YSK’ya başvurdu.

Kaynak: TELE1