Üretici kadınlar buluşması gerçekleştirildi

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2021 Perşembe 3:39 pm - Güncelleme: 19 Ağustos 2021 Perşembe 3:39 pm

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın verdiği destek ile kurulan Tarsus Emekçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri Kavaklı Mahallesinde bulunan Hoca Ahmet Yesevi Parkında stant açtı. Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün koordinesinde yapılan çalışma ile üretici kadınlar el işi göz nuru ürünlerini sergileyip satış yapma olanağı buldu.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, üretici Kadınların stantlarını tek tek gezerek ürünler hakkında bilgi aldı, alışveriş yaptı. Başkan Bozdoğan, bütün yurttaşlardan kadın üreticilerin bin bir emekle ürettikleri el yapımı ürünleri satın almalarını ve kadın üreticileri teşvik etmelerini istedi.

Takıdan, yiyecek içecek ve unlu mamullere varana kadar çeşitli ürünlerin yer aldığı stantlarda gönül rahatlığı ile alınabilecek birçok ürün bulunduğunu ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Amacımız kadınlarımızın ürettikleri ürünlerini bu tür pazarlarda satışını gerçekleştirerek kazanç elde etmeleri ve kimseye muhtaç olmadan ekonomileri güçlü bireyler haline gelmelerini sağlamaktır” dedi.

Stant açan kadınların ürettikleri ürünlerin satışını gerçekleştirip kazanç elde etmenin mutluluğunu yaşadığı etkinlikte ev hanımları grubunun zumba gösterisi ve canlı müzik performansları renk kattı.

Başkan Bozdoğan’ın kendilerini sürekli desteklediğini ve yalnız bırakmadığını ifade eden üretici kadınlar “Açılan bu pazarlar sayesinde ürettiğimiz ürünleri pazarlamakta ve satışını gerçekleştirmekte çok zorlanıyorduk. Şimdi Başkanımızın öncülüğünde bize sunulan bu imkan sayesinde, kendi ellerimizle yaptığımız ürünleri stantlarımızda sergileyerek satabiliyor ve gelir elde edebiliyoruz. Elde ettiğimiz kazanç ile aile bütçemize katkı sağlamak bizi mutlu ediyor. Bize bu imkânı sağlayan Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan’a teşekkür ediyoruz” dediler.