Ürdün’de film gibi dolandırıcılık! Üç sigorta şirketini sahte mezarla dolandırdılar

Yayın tarihi: 17 Şubat 2023 Cuma 3:25 pm - Güncelleme: 17 Şubat 2023 Cuma 3:25 pm

Ürdün’ün başkenti Amman’da bir kadın sahte ölüm belgesiyle üç sigorta şirketini 2 milyon dolar değerinde dolandırdı.

Ürdün’ün başkenti Amman’da film gibi bir dolandırıcılık hikayesi yaşandı. Ürdünlü bir kadının üç farklı sigorta şirketiyle hayat sigortası poliçesi imzaladığı ve daha sonra suç ortaklarıyla birlikte bir komplo düzenleyerek sigorta şirketlerini dolandırdığı ortaya çıktı.

Kadının suç ortakları, ölümünün duyurulmasının ardından sahte bir cenaze namazı kılınmasını ve insan boyutunda bir oyuncağın kadınmış gibi bir mezara gömülmesini organize etti.

Tayland’da mağaradan kurtarılan çocuk İngiltere’de ölü bulundu

Zanlılar ayrıca, kadının komşu ve yakınlarından taziye dileklerini kabul etmek için yas çadırı da kurdu. Kadın adına üç şirketten sigorta bedelinin alınması için avukatlar görevlendirdiler.

İŞTE DOLANDIRICI KADININ SAHTE MEZAR TAŞI

Sigorta şirketi çalışanları, soruşturmalarını yürütürken, Ekim 2022’de açıklanan kadının ölümünü kanıtlayan bir sağlık raporu bulunmadığını fark edince komplo ortaya çıktı.

Depremler sonrası Türkiye’ye gelen Stoltenberg: İsveç ve Finlandiya’nın üyeliklerinin onaylanma zamanı geldi

Olaydan şüphelenen sigorta şirketi çalışanları güvenlik güçlerinden kadının ölümüne dair soruşturma açılmasını istediler. Olayla ilgili güvenlik komitesi kuruldu ve plastik bir oyuncağın bulunduğu mezarın kazılmasına karar verildi. Mezarın açılmasıyla kadının hayatta olduğu da ortaya çıktı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, zanlıların bugüne kadar tutuklanıp tutuklanmadığına dair bir bilgi edinilemedi.