“Unutmayın” diyerek uyardı! Kılıçdaroğlu’ndan ‘418 milyar’ dolar paylaşımı

Yayın tarihi: 5 Şubat 2023 Pazar 12:31 am - Güncelleme: 5 Şubat 2023 Pazar 12:31 am

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Unutmayın, 418 milyar dolar çok büyük paradır” ifadesini kullandı.

Hazine’deki 418 milyar dolar paranın kayıp olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gece yarısı Twitter hesabından “Unutmayın, 418 milyar dolar çok büyük paradır” ifadeleriyle bir paylaşım yaptı.

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma sırasında, Hazine’den 418 milyar dolar çalındığını tespit ettiklerini, bu nedenle suikast tehdidi aldığını belirtmişti.

“SAYIŞTAY’A GİDECEĞİM”

Kılıçdaroğlu FOX Tv’de  yaptığı açıklamada ise şunları söylemişti: “Bakın şimdi gerçekten Sayıştay’a gideceğim. Biz bir rapor hazırlattık; Türkiye’nin 418 milyar dolar parasının iç edildiğini biliyoruz. Şimdi bizim bütçemizi parlamento kabul eder, bütçenin nerelere harcandığını denetleyen kurum da Sayıştay. Kimin adına denetler? TBMM adına denetler. O zaman TBMM adına denetim yapan kurumun bizim hassasiyetlerimizi dikkate alması gerekir. Sadece bizim değil 85 milyonun hassasiyetlerini dikkate alması gerekir. Sayıştay’ın raporlarını alacağız ve bakacağız. 418 milyar dolar paranın nerelere nasıl iç edildiğini o raporlarda görmek istiyoruz biz. O raporlarla bizim raporları karşılaştıracağız.”

Kemal Kılıçdaroğlu: Haramzade sofralarına karşı Halil İbrahim sofrasını kuruyoruz