Ünsal Ban tekneyi de Taşkesenlioğlu’nun parasıyla almış

Yayın tarihi: 1 Eylül 2022 Perşembe 8:38 am - Güncelleme: 1 Eylül 2022 Perşembe 8:48 am

THK Üniversitesi’nin eski rektörü Ünsal Ban‘ın yurt dışına kaçmak için kullanacağı tekneyi de eşi Zehra Taşkesenlioğlu’nun parasıyla aldığı iddia edildi.

Gazeteci İsmail Saymaz, AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu ve eşi Ünsal Ban ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya attı. Ünsal Ban’dan boşanma dilekçesini istediğini söyleyen Saymaz, “Köşe yazımda yanıt hakkına yer vermek üzere Ban’ı telefonla aradım. Açmadı. WhatsApp’tan ‘Dönebilirseniz sevinirim’ diye yazdım. Mesajı görmesine rağmen yanıt vermedi. Oysaki telefon numaram kendisinde kayıtlıydı. Bu sessizliğe anlam veremedim. Meğer aynı saatlerde yoldaymış ve Yunanistan’a kaçıyormuş. İddiaya göre başkasına ait araçla dağ yollarından dolanarak, Muğla’ya ulaşmaya çalışıyormuş. Amacı Bodrum’daki ‘Betina’ adlı yatıyla denize açılmakmış.” dedi.

4.5 MİLYON EURO’LUK TEKNE

Ban’ın akademisyen maaşıyla nasıl tekne alabildiğini soran Saymaz şu ifadeleri kullandı: “Eşi Zehra Taşkesenlioğlu’nun 18 Ağustos’ta Gölbaşı 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunduğu boşanma davasının dilekçesinde, servetin kaynağı açıklanıyor. Taşkesenlioğlu, Ban’ın kendisinden aldığı paralarla bu tekneye sahip olduğunu öne sürüyor. Taşkesenlioğlu’nun iddiasına göre Ban, ilkin 750 bin TL’ye bir tekne almış. Daha sonra tekneyi satarak, 4.500.000 Euro karşılığında ‘Betina’ adlı tekneye sahip olmuş. Davalı koca evlilik birliği içinde müvekkilden aldığı para ile müvekkilin tüm itirazlarına rağmen önce 750.000 TL’ye bir tekne almış, bunu satarak 4.500.000 Euro’ya yeni tekne almış ve tekneyi Malta’da Elit Yaycılık adına kayıt ettirmiştir.”

Ünsal Ban’ın şoförünün eşi ve baldızı, belgeleri yakarken yakalandı