Ünlü tarihçi Sinan Meydan, Mehmet Akif Ersoy’u anlattı

Yayın tarihi: 31 Aralık 2019 Salı 5:34 pm - Güncelleme: 31 Aralık 2019 Salı 5:36 pm

Kartal Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şubesi tarafından, ünlü tarihçi Sinan Meydan’ın konuşmacılığında, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un bilinmeyen yönlerinin ele alındığı bir panel gerçekleştirildi.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Tarihçinin Gözünden Mehmet Akif’ paneline, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra; Kartal Belediye Başkan Yardımcıları, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Kemal Aslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehmet Akif’in ölüm yıldönümü dolayısıyla gerçekleşen etkinlikte, tarihçi Sinan Meydan, Milli Şairin bilinmeyen yönlerini ele aldı. Tarihçi Meydan, yaptığı konuşmada bilinenin aksine Atatürk ile Mehmet Akif’in düşünsel anlamda birbirine çok yakın olduklarını belirtti. Mehmet Akif’in Kurtuluş Savaşı’nı destekleyen biri olduğunu, aynı zamanda kişisel özgürlükler ve insan hakları savunucusu olduğunu belirten ünlü tarihçi, Milli Şairin bu özelliklerinin unutturulmak istendiğine dikkat çekti.

Başkan Gökhan Yüksel’den Ünlü Tarihçiye Teşekkür

Panelin sonunda sahneye çıkarak tarihçi Sinan Meydan’a çiçek takdim eden Başkan Gökhan Yüksel, panelin Mehmet Akif’i anlamak adına çok faydalı geçtiğini kaydetti, tarihçi Sinan Meydan’a ve tüm katılımcılara teşekkür etti.