Ünlü şirketlerin avukatına taciz suçlaması

Yayın tarihi: 22 Şubat 2022 Salı 4:29 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2022 Salı 4:29 pm

Birçok büyük markanın avukatlığını yapan 79 yaşındaki Mehmet Teoman Seyithanoğlu ‘sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırıda bulunmak’ iddiasıyla yargılanıyor.

BirGün’den Nisa Küçük’ün haberine göre avukat Mehmet Teoman Seyithanoğlu, hukuk bürosuna iş görüşmesine gelen Avukat E.B’ye tacizde bulunduğu iddiasıyla “Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırıda bulunmak” suçlamasıyla yargılanıyor. 79 yaşındaki Seyithanoğlu’nun yargılandığı davanın ilk duruşması bugün Ankara 23’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya gelmeyen sanık Seyithanoğlu’nun Bodrum’da olması nedeniyle ifadesinin Muğla Asliye Ceza Mahkemesi tarafından alınmasına karar verildi. Mahkeme heyeti, 24 Mayıs’a ertelenen ikinci duruşmaya tanıkların çağrılmasını ve sanık hakkındaki diğer davaların incelenmesine karar verdi.

Taciz ettiği kadının babasını dövüp komşusunu bıçakladı!

Mağdur E.B. duruşmada olayı şu ifadelerle anlattı:

‘İŞ DIŞINDA BİRÇOK SORU SORDU’

“Teoman Seyithanoğlu Hukuk Bürosu’nun avukat aradığını gördüm. İş görüşmesine gitmeden Avukat Mehmet Teoman Seyithanoğlu’nun çalışma alanını öğrendim, mesleki açıdan bana katkısının olabileceğini düşündüğüm için iş başvurusunda bulundum. Büronun mail adresine özgeçmişimi gönderdikten sonra iş görüşmesine çağırıldım. Baş başa kaldığımızda bana işim dışında birçok soru sordu. İşimle ilgili soru sormak yerine kendisini anlattı. Daha sonra bana büroyu gezdirmek istedi, ben de kırmadım. Yaşlı ve şeker hastası olduğu için yürümekte zorluk çektiğini söyleyip yardım istedi.

‘FİZİKİ TEMAS’ İDDİASI

Ben de destek olmak için kolumu uzattım. Dosyaların olduğu bir odaya girdik bana üstünde ünlü markaların logosunun olduğu dosyaları göstererek avukatlığını yaptığı ünlü şirketleri söyledi. Nasıl ünlü olduğunu anlattı. Odada playboy kelimesinin yazılı olduğu bir dosyayı göstererek, ‘Playboy ne demek biliyor musun?’ dedi. Ben de bir dergi olduğunu söyledikten sonra, ‘Herkes bilmiyor da ben onların da vekiliyim’ dedi. Büroyu gezdirdiği sırda fiziki temasta bulundu. Tepki vererek bürodan çıktım.

‘SEKRETER ‘BU ADAM BÖYLE’ DEDİ’

Oradaki sekretere bana yaptığı şeyi söyledim. Sekreter, ‘Bu adam böyle’ dedi. İş görüşmesine gelmeden önce arabamı bir valeye bırakmıştım. Olay sonrasında arabamı almaya gittiğimde olayı valeye anlattım. Beni sakinleştirmeye çalıştı. Valenin tanık olarak dinlenmesin istiyorum.”

BAŞKA DOSYALARI DA VAR

Öte yandan E.B’nin avukatı ve Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Ceren Kalay Eken, sanığın taciz iddiasıyla yargılandığı başka davaların da olduğunu söyledi. Sanığın ceza almasını istediklerini dile getiren Eken şunları anlattı:

“İkisi avukat biri ise yönetici asistanı olan üç kadın da sanık hakkında cinsel taciz ve sarkıntılık suçundan şikayetçi. Onların da savcılık dosyaları devam ediyor. Ankara Barosu’na bildirilen başka disiplin dosyalarının da olduğunu biliyoruz. Diğer şikayetlerle birlikte sanığın bu durumu alışkanlık haline getirdiği ortada. Sanığa tekerrürden dolayı ağır bir ceza verilmesini istiyoruz. Suçun cezalandırılması kadar önlenmesi de önemli. Bu nedenle ev hapsiyle cezalandırılmasını istiyoruz.”

10 kız öğrencisine cinsel tacizde bulunan okul müdürü tutuklandı