Ünlü komedyen Richard Lewis hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 29 Şubat 2024 Perşembe 11:40 am - Güncelleme: 29 Şubat 2024 Perşembe 11:40 am

‘Curb Your Enthusiasm’ adlı sit-com dizisiyle tanınan komedyen Richard Lewis hayatını kaybetti.

‘Curb Your Enthusiasm’ adlı sit-com dizisiyle tanınan komedyen, oyuncu ve yazar Richard Lewis, 76 yaşında hayatını kaybetti. Komedyenin evinde kalp krizi geçirdiği açıklandı.

Geçtiğimiz yıl nisan ayında Parkinson hastalığına yakalanan ve sahnelere veda eden Lewis, son olarak 2021 yılında ‘Curb Your Enthusiasm’in 12. sezonunda kadroya geri dönmüştü.

Usta aktör hastalığına ilişkin X’ten yaptığı paylaşımda “Biliyor musunuz, işimin zirvesindeyim, neredeyse 50 yıl sonra, artık bırakacağım,” dedim ve bu konuda harika hissediyordum ve sonra birdenbire her şey tersine döndü” demişti.

2016’dan beri sağlık sorunlarıyla mücadele eden ve “Arka arkaya dört ameliyat geçirdim. İnanılmazdı. Kötü şanstı ama hayat bu” diyen Richard Lewis sırtından ve omzundan ameliyat oldu, ardından yıldız oyuncuya kalça ve omuz protezleri takıldı.

Kısa bir süre sonra Lewis, doktorunun kendisine Parkinson hastası olduğunu söylediğini belirtti: “Biraz tutuk yürümeye başladım,” diye hatırlıyor. “Ayaklarımı sürüyordum ve bir nöroloğa gittim, bana bir beyin taraması yaptılar ve Parkinson hastalığı teşhisi kondu.”

Oyuncu ayrıca, “Leaving Las Vegas”, “Once Upon a Crime”, “Anything But Love”, “Blunt Talk” ve “7th Heaven” gibi yapımlarla tanınıyor.

 

Kaynak: TELE1