Ünlü jokey atlara eziyet görüntülerine isyan etti! ‘Yazıklar olsun’

Yayın tarihi: 9 Eylül 2022 Cuma 1:03 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2022 Cuma 1:03 pm

Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı düzenlenen törende gösteri için kullanılan atlara uygulanan şiddet görüntüleri ortaya çıktı. Yıllarca jokeylik yapan ve atına hiç kırbaç vurmayan Selim Kaya görüntülere tepki göstererek Manisa Valiliği’ne çağrıda bulundu.

Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı düzenlenen töreninde atlı süvari birlikleri de yer aldı. Törende kullanılan atlara, tören öncesinde tokat atıldığı görüntüler ortaya çıktı.

Ünlü Jokey Selim Kaya, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak “Yazıklar olsun” diye isyan ederek Manisa Valiliğine seslendi. Kaya, “Duruma el atıp sorumlularına gerekli yaptırımı uygular umarım.” dedi.

ATINA HİÇ KIRBAÇ VURMADI

Odatv’nin haberine göre; at yarışları sistemini “kokuşmuş” olarak değerlendiren Selim Kaya, “Düşünün ki siz, bütün bedeninizi sırtında taşıyan bir canlıyı kırbaçlayarak zafere ulaşıyor kazanç sağlıyorsunuz! Yıllarca benim de dahil olduğum o kokuşmuş sistem içinde ki bu vahşete dur demek için ata binmiyorum ve kırbaçsız da yarış koşulacağını tüm atçılık dünyasına gösterdiğimi düşünüyorum” demişti.

‘Benim Zaferim’ isimli atına hiç kırbaç vurmadan yarışı kazanan jokey Selim Kaya, “Biz bu atların yıllarca canını acıtmışız. Başta ben olmak üzere biz bu konuda suçluyuz” ifadelerini kullanmıştı.

Hayvana şiddet! Üç aylık köpeğin kulakları kesilip kafa derisi yüzüldü