Ünlü İsviçreli banka: Dolar 14 seviyesine çıkacak

Yayın tarihi: 24 Kasım 2021 Çarşamba 3:18 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2021 Çarşamba 3:18 pm

Türk lirasının yüksek hızla değer kaybetmesinin ardından dış ülkelerden de ünlü ekonomistler bu hızlı artışa dikkat çekerek öngörülerini ve tavsiyelerini paylaştı.  Ünlü İsviçreli banka Credit Suisse ise, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yüklü bir faiz artışı yapana kadar dolar/TL’nin 14 seviyesine çıkacağını iddia etti.

Türk lirasının bu denli hızlı değer kaybetmesi, uluslararası ekonomi piyasasında da yer aldı. Yurt dışı basınına da yansıyan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yönetiminin yanlış ekonomi politikaları gündem konusu oldu. Bu tartışmalara İsviçreli banka da katılarak TL’nin değer kaybetmesi ve gelecek döneme dair öngörülerde bulundu.

Banka, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) yüklü bir faiz artışı gelene kadar dolar/TL’nin 14 seviyesine yükseleceğini öngördü. Banka ekonomistleri ise Türkiye Merkez Bankası’ndan yüklü bir artış gelmesi durumunda dolar/TL’nin 11 bölgesine gerileyeceğini öngördü.

Bloomberg HT’de yer alan habere göre, Credit Suisse ekonomistleri dolar/TL’nin istikrar kazanması için faizin son manşet enflasyonla aynı seviyeye gelmesi, başka deyişle 500 baz puan artması gerektiğine işaret etti. Credit Suisse, kurdaki istikrar için TCMB’nin 10 puanlık agresif bir faiz artışına ihtiyaç duyabileceğini de öngördü.

Ekonomistten korkutan dolar yorumu