Ünlü gazeteci Amanpour kansere yakalandı

Yayın tarihi: 15 Haziran 2021 Salı 10:03 am - Güncelleme: 15 Haziran 2021 Salı 10:24 am

CNN sunucusu Christiane Amanpour, yumurtalık kanserine yakalandığını ve başarılı bir operasyon geçirerek kanserli kitleyi aldırdığını açıkladı.

Haber programcısı ve sunucu Christiane Amanpour, yumurtalık kanseri olduğunu duyurdu. Amanpour, kanserin erken teşhis edildiğini ve başarılı bir operasyon geçirdiğini belirtti.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde haber yapan ve çatışma bölgelerinde bulunan 63 yaşındaki gazeteci, pazartesi günü paylaştığı videoda ise dünya genelinde milyonlarca kadının yumurtalık kanserine yakalandığını söyleyerek ‘erken teşhisin önemine’ dikkat çekti.

İngiliz Ulusal Sağlık Hizmetleri’ne (NHS) teşekkür eden Amanpour, tedavi sürecinde kendisini güvende hissettiğini ve sağlık sigortası olduğu için şanslı olduğunu söyledi. CNN ise, kemoterapi nedeniyle Amanpour’un programını haftalık olarak yayınlamayı planladığını ve önceden planlanmış 3 haftalık bir izni olduğunu açıkladı.

Öte yandan Dünya Kanser Araştırma Fonu’na göre yumurtalık kanseri, dünya genelinde kadınlarda en fazla görülen 7. ve kadınlarda en fazla ölüme yol açan 8. kanser türü.