Ünlü ekonomist: Savaşın faturası Türkiye’ye patlayacak!

Yayın tarihi: 6 Ocak 2020 Pazartesi 8:21 am - Güncelleme: 6 Ocak 2020 Pazartesi 8:23 am

Sözcü yazarı ekonomist Murat Muratoğlu, Amerika – İran arasındaki krizin Türkiye’yi etkileyeceğini aktardı.

Murat Muratoğlu, bugünkü yazısında, “Petroldeki her 10 dolarlık artış ülkenin enerji faturasına 4 milyar dolar eklemek demek. ” diyerek doğalgaz fiyatlarına etki edeceğini belirtti.

İşte Muratoğlu’nun yazısından o bölüm…

Gerilim tırmanıyor… İran’dan ‘nükleer’ kararı!

Amerika ve İran birbirine girdi. Olan Türkiye’ye oldu. Petroldeki her 10 dolarlık artış ülkenin enerji faturasına 4 milyar dolar eklemek demek. Petrol fiyatlarındaki artış doğalgazı da tetikleyecek!

Anlayacağınız şimdiden Türkiye’ye 8 milyar dolar kilitlediler! Savaş olmasa bu sefer de fiyatlar düşmesin diye üretimi kısıyorlar. Bir yolla fiyatları artırıyorlar.

Trump’tan İran’a tehdit: Saldırı durumunda orantısız karşılık verilecek

İklimleri mahvedip, o faturayı illa önümüze koyuyorlar. Tahminen 2020 yılında enerjiye ödeyeceğimiz para 50 milyar dolar!

Memlekette 300’den fazla doğalgazdan enerji üreten santral var. Doğalgaz nerede? Yok, ithal! Hakkımızı korumak için olur da Akdeniz’de doğalgaz bulursak diye Libya’ya asker gönderiyoruz bir de…

Kenya’daki ABD üssüne saldırı: Ölü ve yaralılar var

Şöyle anlatayım… En çok enerji tüketilen bölge ülkenin batısı… Aynı zamanda güneş, rüzgâr, jeotermal enerjilerinin doğal kaynağı…

Şunları doğru dürüst kullansak istersen bütün termik santralleri yık, tarla yap. Türkiye hiç kimseye bağımlı olmayacak!

Özellikle jeotermal… Yerin altından çıkan sıcak su… Hem enerji üret sanayide kullanılsın hem sıcak suyla evler ısınsın… Çıkanı geri bas tekrar kaynasın aşağıda… Devir daim makinesi esasında!

“Doğalgazı azıcık açtım, kapattım, 400 liralık faturaya şaşırdım” muhabbeti yok! Zira doğalgaz santrallerine göre enerji üretiminin maliyeti tam 7’de 1’i…

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN