Üniversitelilerin ulaşım zammı protestosuna gözaltı

Yayın tarihi: 15 Mart 2022 Salı 10:15 pm - Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı 10:16 pm

Ankara’da Yurtsuzlar ve Barınamıyoruz Hareketi’nden üniversite öğrencilerinin toplu taşıma ücretlerine gelen yüzde 44 zammı protesto etmek için Kızılay Metro İstasyonu’nda yaptığı protestoya polis müdahale etti. Polisin müdahalesi sonucu çok sayıda üniversiteli gözaltına alındı.

Ankara’da 11 Mart’ta ulaşıma yüzde 44 zam gelmişti. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü, toplu ulaşıma zam yapıldığını açıklamıştı. Karara göre tam geçiş ücreti 4,5 liradan 6,5 liraya, öğrenci geçiş ücreti ise 2,5 liradan 3,5 liraya yükseltilmişti.

Ulaşıma gelen zamma üniversite öğrencilerinden tepki geldi. Yurtsuzlar ve Barınamıyoruz Hareketi üyesi üniversiteliler, Kızılay Metro İstasyonu’nda ulaşım zammını protesto etti.

“ZAM ZAM NEREYE KADAR!”

Metro istasyonunda “Zam zam nereye kadar, bitti buraya kadar”, “ulaşım haktır zammınız batsın”, “yoksuluz hepimiz, bakiyemiz yetersiz” sloganları atan öğrenciler, zamların geri alınmasını istedi.

Kart basmadan turnikeden atlayarak metoya binen öğrencilere ise polis müdahale etti. Polisin müdahalesinde çok sayıda üniversiteli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan üniversitelilerin ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüğü bildirildi.

Eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı’na yapılan saldırıda ölü sayısı 2’ye çıktı