Üniversitelilerden eylem: Parası olana imkan çok, parası olmayana eğitim yok

Yayın tarihi: 9 Kasım 2020 Pazartesi 7:54 pm - Güncelleme: 9 Kasım 2020 Pazartesi 7:54 pm

Gençlik Hareketi Koordinasyonu, “Parası olana imkan çok, parası olmayana eğitim yok” diyerek Kadıköy’de eylem düzenledi.

Üniversite öğrencileri, koronavirüs pandemisi boyunca tartışmalara neden olan eğitim sorununa, genç işsizliğe ve geleceksizliğe karşı Eminönü İskelesi önünde buluşarak “Sadece parası olana eğitim vadeden, bizleri ucuz işgücü olarak gören bu düzeni yıkmak mümkün. Ve bu da ancak birlikte, örgütlü, gerçek politik mücadele ile olabilir” dedi.

Eylemde öğrenciler adına konuşma yapan Koordinasyon Sözcüsü Ece Köroğlu, “Pandemide milyonlarca öğrenci eğitim alamıyor, üniversiteden mezun olan gençler İŞKUR kuyruklarında her gün bir umut iş bulurum diye bekliyor. Ülkeyi yönetenler gençlere ne pandemide eğitim sağlıyor ne de mezun olunca bir iş” dedi.

Köroğlu, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Ekonomimiz iyi olduğu için mi 10 milyon genç işsiz? Bu 10 milyon işsiz gençten hiçbiri mi iş beğenmiyor? Hayır, bu işsizliğin sebebi sizin düzeniniz. Eğer ekonomimiz iyiyse işsize iş bulacaksınız ya da defolacaksınız. Bizlere bir gelecek dahi vadetmeyen bu düzenin karşısında hiçbir genç asla yalnız yürümeyecek. Mücadelemizi her alanda her yerde sürdüreceğiz.”