Üniversiteli gençten 3D yazıcı ile elektrikli kaykay

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2019 Perşembe 1:01 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2019 Perşembe 1:03 pm

Foto Murat ŞakadMakina mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Kerem Yıldırım 3D yazıcı ile elektrikli kaykay yaptı. Şimdilik Hızı 25 kilometreye kadar çıkabilen Yıldırım’ın tasarımı, ‘Ticari bir ürün olarak’  pazara sunulmaya sunulacak.

Özyeğin Üniversitesi Makina mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Kerem Yıldırım okul bünyesindeki araştırma ve inovasyon merkezi ‘Openfab’in imkanlarını kullanarak 3D yazıcı ile elektrikli kaykay yaptı. Şimdilik Hızı 25 kilometreye kadar çıkabilen Yıldırım’ın tasarımı ticari pazara çıkacak.

ÜNİVERSİTENİN KENDİ İMKANLARI İLE YAPTI

Hürriyet gazetesinden Hülya Güler-Murat Şaka’nın haberine göre; Özyeğin Üniversitesi Makina Mühendisliği 1. Sınıf öğrencisi Kerem Yıldırım hızı 25 kilometreye kadar çıkan elektrikli kaykayı okul bünyesindeki araştırma ve inovasyon merkezi ‘Openfab’in imkanlarını kullanarak nasıl geliştirdiğini şöyle anlattı:

“Küçüklüğümden beri kaykay süren biriyim ve özellikle yokuşlarda yoruluyordum. Her zaman elektrikli bir kaykay, hatta çizgi filmlerde gördüğüm uçan bir kaykay yapmayı hayal ettim.

Ama ben büyüyene kadar yaptılar. Yurtdışında elektrikli kaykay var, Türkiye’ye getirmek de mümkün, biliyorum fakat çok pahalı. 0 nedenle kendi kaykayımı kendim yapmaya karar verdim.

İSTANBUL’UN ARNAVUT KALDIRIMLARINA UYARLANACAK

Gerekli parçaları Openfab’deki 3D (3 boyutlu) yazıcılarda oldukça uygun bir maliyete ürettim. İstanbul’un yokuşlu ve arnavut kaldırımlı yollarına uygun şekilde tekerlekle elektrikli kaykayımı kullanılabilir hale getirdim.

Şu anda hemen her yere bu kaykay ile gidebiliyorum. Hızı 25 kilometreye kadar çıkıyor. Simdi daha güçlü olması ve bir aksilik olması durumunda devreye girmesi için ikinci motor üzerinde çalışıyorum.

Onu da üzerine monte edip, ticari ürün olarak pazara sunmaya hazırlanıyorum. Okul yönetimi ve hocalarımdan büyük destek gördüm.”