Üniversitelere ‘hibrit’ KYK yurtlarına ‘talep’ formülü

Yayın tarihi: 4 Nisan 2023 Salı 11:24 am - Güncelleme: 4 Nisan 2023 Salı 11:24 am

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, KYK yurtlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Yüz yüze eğitime geçilen illerde, üniversitelerin planlaması ve oluşan talebe göre GSB yurtları da aynı şekilde hizmet vermeye devam edecek” dedi.

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde hibrit eğitim modeline geçiş yapılacağını açıklamasının ardından depremzedelerin yerleştirildiği KYK yurtlarının yeniden öğrencilere açılıp açılmayacağı merak konusu olmuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Yurt Koordinasyon Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. KYK yurtlarına ilişkin açıklama yapan Kasapoğlu, “Ne genç arkadaşlarımızı ne de depremzedeleri mağdur etmeyeceğiz. Yurtlarımız, yüz yüze eğitime devam eden öğrencilerimizin hizmetinde olacak” dedi.

YURTLAR TALEBE GÖRE HİZMET VERECEK

Kasapoğlu, “Yüz yüze eğitime geçilen illerde, üniversitelerin planlaması ve oluşan talebe göre GSB yurtları da aynı şekilde hizmet vermeye devam edecek.” dedi.

Kasapoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Eğitime yüz yüze devam edecek gençlerimiz için yurtlarımızı tekrar planladık. Hazırlıkları yaptık. Dün itibarıyla süreç başladı. Bu hibrit modelle birlikte özellikle üniversitelerle, yurt müdürlükleriyle iletişime geçerek takip edebilirler. Ne genç arkadaşlarımızı ne de depremzedeleri mağdur etmemek için bu süreci birlikte yöneteceğiz.”

KYK yurtları için ücret iadesi kararı