Üniversitelerde çok tartışılan görüntüler
22 Mart 2022 Salı
Suriyeliler Türkiye’deki çeşitli üniversitelerde ÖSO bayrakları açarak etkinlik düzenledi.
Gazeteci Batuhan Çolak Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Suriyelilerin Türkiye’deki üniversitelerde ÖSO bayrakları açarak etkinlik düzenlediğini slogan attıklarını duyurdu. Çolak paylaştığı görüntülerin ‘Karabük Üniversitesi, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Kilis Öğretmenevi’nde çekildiğini belirtti.
Çolak Suriyelilerin düzenlediği etkinlikleri, “15 Mart Suriye’deki iç savaşın başlangıç yıldönümü. Muhalif gruplar bunu “Devrim” diye kutluyor.” ifadeleriyle duyurdu. Çolak paylaşımlarında, “Türkiye’deki Suriyelilerin birçoğu, Suriye bayrağını kabul etmiyor, Özgür Suriye Ordusu’nun bayrağını kullanıyorlar. Üniversitelerde ve yaptıkları diğer etkinliklerde sadece bu bayrağı görebilirsiniz” ifadelerini kullandı. Salonda sadece erkek öğrencilerin olduğunu söyleyen Çolak, Suriyeli öğrencilerin düzenlediği tiyatro oyunundaki şiddet içeriklerine dikkat çekti.
Üniversitelerde milli bayramların neredeyse geçiştirilerek kutlandığını belirten Çolak, Siz hangi üniversitemizde en son bu kadar coşkulu bir milli bayram kutlandığını gördünüz?
Çoğu geçiştiriyor, yapanlar da öylesine yapıyor. Bize yaşatılan, yaşattırılmak istenen tablo bu” paylaşımını yaptı.
ÇOLAK’IN AYLLAŞIMLARI ŞÖYLE:
Benzer Haberler
113 bin 654 Suriyeli seçimde oy kullanabilecek
18/05/2022 9:38
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı: Suriye meselesi için siyasi çözüm henüz ufukta görünmüyor
17/05/2022 18:15
Lütfü Savaş: Sığınmacılar gitmezse azınlığa düşeceğiz
17/05/2022 9:38
Polis otosuyla video çeken sığınmacı sınır dışı edilecek
16/05/2022 17:51
AKP’nin Suriyeli göçmen formülü: 250 bin ev, istihdam, organize sanayi bölgesi
11/05/2022 10:05
Soylu, Türkiye vatandaşı olan Suriyeli sayısını açıkladı
10/05/2022 11:11