Üniversite tuvaletinde öğrenciye işkence!

Yayın tarihi: 27 Eylül 2024 Cuma 4:50 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2024 Cuma 6:18 pm

Özel Haber: Gizem Özlen

Gazi Üniversitesi öğrencisinin okulun tuvaletinde Ülkü Ocakları mensubu olduğu ifade edilen kişiler tarafından darp edildiği ve işkenceye uğradığı iddia edildi. Öğrenci sorumlu kişilerden şikayetçi oldu. Savcılığa sunulan dilekçede öğrencinin sopayla dövüldüğü, telefonundaki mesajların kontrol edildiği, tehdit edildiği, “Müslüman mısın” diye sorulduğu iddiaları yer aldı.

Gazi Üniversitesi’nde, Ülkü Ocakları mensubu olduğu söylenilen kişiler, okul  tuvaletinde bir öğrenciyi darp edip tehditler savurdu. Skandal olayın ardından darp raporu alan öğrenci Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu.

Öğrencinin aldığı darp raporu

Mağdur öğrencinin avukatı tarafından savcılığa sunulan şikayet dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Almanca Öğretmenliği 1. Sınıf öğrencisi olan müvekkilim okulun ilk günü olan 23 Eylül 2024 tarihinde, 11.30 sularında, Eğitim Fakültesinin 1. Katında bulunan sınıfta, dersi bitip sınıftan dışarı çıktığı anda, iki kişi tarafından etrafı çevrilmiş, sen misin?” diye sormaları üzerine Müvekkilim tarafından, “evet” cevabı verilir verilmez, sınıfın hemen yanında olan tuvalete götürülmüştür. Söz konusu iki kişiye ek olarak tuvalete zorla götürülürken dört kişi daha arkalarından gitmiş, bu dört kişi tuvaletin önünde beklemiştir. 2- İsimlerini sonradan tespit ettiğimiz söz konusu ilk kişiden biri .. .olup diğer ise ve kim oldukları bilinmemektedir.

SÜPÜRGE SOPASIYLA DARP EDİP, MESAJLARINA BAKMIŞLAR

Tuvalete zorla götürülen müvekkilime, önce olup, diğer dört kişinin kimlikleri tarafından tokatlar atılmaya başlanmıştır. Bu esnada yine aynı kişi tarafından “Sen kendini ne sanıyorsun?” denmiş, müvekkilime telefonunu muslukların olduğu mermerin üstüne koyması zorla dayatılmış, ardından temizlik süpürgesinin sopası ile sırtına darbeler indirilmiştir. Daha sonra müvekkilimin ceketini zorla çıkartmışlar ve sopa ile darp etmeye devam etmişlerdir. Müvekkilime telefonunu zorla açtırarak Instagram ve Whatsaap üzerinden kimlerle konuştuğunu tespit etmeye, bu uygulamalar üzerinden atılan mesajlara bakmışlardır. Bir süre daha darp uyguladıktan sonra, bu okulun kendilerinin olduğunu, kimsenin onlardan rahatsız olduğunu dile bile getiremeyeceğini söyledikten sonra, üniversite kartını alıp alaturka tuvaletin giderine düşmeyecek şekilde kenarına atmışlardır. Tuvaletin zeminine zorla oturtulduktan sonra adını bilmediğimiz ve kimliğini tespit edemediğimiz bir kişi daha içeri girmiştir.

in reis olarak seslendiği bu kişi müvekkilime darp uygulamamış, ancak onun yanında müvekkilime şu an hatırlamadığı bir isim söylenerek tanıyıp tanımadığı sorulmuş, “bilmiyorum” cevabı alındıktan sonra bu kişinin yanında yine tokat atılmaya devam edilmiştir. Ardından reis dedikleri kişi tuvaletten çıkmıştır. Ardından yine darp etmeye devam edilmiştir.

“HEP MERAK ETTİĞİM FANTEZİYİ SANA UYGULAYACAĞIM”

“Hep merak ettiğim bir fanteziyi sana uygulayacağım, gir ulan tuvaletlerin oraya!” şeklinde konuşarak, müvekkilimi tuvalet bölmelerinin içine sürmüş, ve tuvalet kapısının üst kısmındaki tahtaya tutunup sallanarak sol üst omuzuna tekme atmıştır. Bölmelerden çıkarılan müvekkilime, “Seni bu kampüsten topal çıkaracağım lan !” dedikten sonra, “yat lan denilerek zorla yere yatırılmış,
müvekkilimin sol ayak bileğinden tutarak, hareketsiz kılmış, Ahmet Sinan ise, kundura tipi ayakkabıları ile sürekli sol bacağa tekme atmıştır. Ardından yakasından tutulan müvekkilimize tarafından” Biz burada seni öldürsek hiç bir şey olmaz, seni öldürmediğimize şükret.” denmiştir. Tuvaletin duvarına sağ omzu yaslanacak şekilde durdurulan müvekkilime, kapıda bekleyen kişiler çağrılarak bu kişilerce de sol yanak bölgesine sırayla tokat atılmıştır. tarafından saçından tutulan müvekkilimizin yüz bölgesinden cep telefonu kamerası ile fotoğrafı çekilmiştir. Bu esnada, ismini ve kim olduğunu bilmediğimiz biri, baş bölgesi görünecek şekilde tuvaletin kapısını açarak ” Elinizi çabuk tutun, kısa kesin, bitirin!” demiş, bu sözlerden sonra, müvekkilim sırtına bir darbe daha indirilerek, tuvaletin diğer köşesine çekilmiş, yere yatırılmış, daha önce alaturka tuvalet hanesinde bulunan üniversite kimlik kartını sürünerek almaya zorlanmıştır. Şüpheliler suçları canavarca saikle ve gaddarlık içinde işlemişlerdir.

“MÜSLÜMAN MISIN” DİYE SORUP ÖLÜM TEHDİDİ SAVURMUŞLAR

Tuvaletten çıkmadan önce ise, tarafından önce “Müslüman mısın?” şeklinde bir soru sorulmuş, sonrasında ise “Bir gözümüz senin üzerinde olacak, darp raporu almayı bizi şikayet etmeyi aklından geçirme. Bu ilk ve tek uyarımızdı bir dahaki sefer seni öldürürüz.” şeklinde tehdit edilmiştir.

Müvekkilimin aynı gün Hacettepe Üniversitesi’nden aldığı darp raporu, iddialarımızı kanıtlar nitelikte olup, darp raporunda, sol arka kotlarda yaygın hassasiyet, cilt üzerinde yaygın ekimoz, sopa ile darp ile yaygın ekimozlar mevcut, sol alt pevlik kompresyonda hassasiyet mevcut, cilt üzerinde yaygın ekimozlar mevcut, biletral üst ve alt ekstrmitede yaygın ekimozlar mevcut tespitleri yapılmıştır.”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçe

ÜLKÜ OCAKLARI ÜNİVERSİTEYİ ZİYARET ETMİŞ

Öte yandan, öğrencinin şiddete uğradığı günden bir gün sonra Ankara Ülkü Ocakları Üniversiteler Birimi’nin Gazi Üniversitesi’ni ziyaret ettiği sosyal medyada yapılan paylaşımda görüldü. Öğrenciyi darp eden kişilerden ikisinin paylaşılan fotoğrafta yer aldığı iddia edildi.

MHP’li Meclis üyesinden CHP’li başkana tehdit: Ülkü Ocakları’nı getiririm belediyede girecek yeriniz kalmaz

Kaynak: HABER MERKEZİ