Üniversite öğrencilerinden zamlara karşı ‘hayrat’ çözümü

Yayın tarihi: 24 Kasım 2022 Perşembe 3:48 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2022 Perşembe 5:49 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, okulda ‘Askıda çay’ kampanyası başlattı. Öğrenciler, proje ile maddi zorluk yaşayan arkadaşlarına destek olmak ve öğrenciler arasındaki dayanışma kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde eğitim alan öğrenciler, ekonomik kriz nedeniyle yaşanan fiyat artışlarının ardından okulda ‘Askıda çay’ kampanyası başlattı.

Fakülte önündeki otomata “İLEF Dayanışma Hayratı” notuyla kumbara yerleştiren öğrenciler, bu girişimleriyle dayanışma bilincini yaygınlaştırmayı ve maddi zorluk yaşayan arkadaşlarının rahatlıkla çay alabilmelerini amaçlıyor.

“YOKSULLUK ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ İÇİN CİDDİ BİR PROBLEM”

Askıda çay kampanyasını yürüten öğrencilerden biri TELE1’e şu açıklamayı yaptı: “Türkiye özellikle birkaç yıldır gitgide derinleşen, korkunç bir krizin içerisinde. Ekonomik kriz de bu krizlerden bir tanesi. Yaşamımızın her alanına sirayet etmiş bu krizin getirdiği hayat pahalılığı ve doğalında gelişen yoksulluk, üniversite gençliği için de tabii ki ciddi bir problem. Gençliğin genel sorunları arasında barınma, beslenme gibi problemler başı çekiyor.”

“ARKADAŞLARIMIZ YEMEK VE ÇAY ALMAKTA ZORLANIYOR”

“Sene henüz başlamadan yemekhaneye yapılan yüzde 70 oranındaki zammı kantin zamları da izledi. Pek çok öğrenci arkadaşımız yemekhanede yemek yemekte, kantinden bir kahve, çay, sandviç almakta dahi zorlanır halde. Biz de İstanbul Üniversitesi öğrencileri olarak bir dayanışmanın başlatıcısı olmak istedik ve her türlü baskı ve ekonomik kriz sebepli zorlandığımız bu günlerde, İletişim Fakültesi’nden başlayarak aslolanın dayanışmak olduğunu önümüze aldık ve küçük bir adımla, İLEF Bahçesi’ndeki otomata ‘Dayanışma Kumbarası’ koymak istedik.”