Üniversite mezunu aşılanmayanlar konuştu: Bizi robotlaştıracaklar

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2021 Salı 9:48 am - Güncelleme: 27 Temmuz 2021 Salı 9:48 am

Dünya koronavirüs pandemisi nedeniyle zor günler geçirirken bilim insanları salgını bitirebilmek için çalışmalarına devam ediyor. Elde bulunan en etkili silah aşı olarak gösterilirken dünyada aşı karşıtlarının sayısı da azımsanamayacak kadar fazla. Türkiye’de aşı olmak istemeyenler aşının güvenilir olmadığını ve uzun süre içinde insanları robotlaştıracağına inanıyor.

 

Hürriyet’ten Çetin Aydın, Özge Eğrikar, Aydemir Kadıoğlu’nun haberine göre, aşı olmaya karşı olan, emekli muhasebeci Ümmühan Çukadar aşıların güvenli olmadığını düşündüğünü belirterek,  “Ben bu aşıların içinde manyetik frekans olduğunu düşünüyorum. Bizi robotlaşmaya doğru götürecekler. Zaten petrol ürünlerinden üretiliyor. Sağlığa zararlı. Evet, virüs var ama grip gibi bir şey. Ben emniyetli bulmadığım için aşı olmuyorum” dedi

Şenol: Aşılılar da virüsü bulaştırıyor demek kahve dedikodusu

“MASKE-MESAFE YETERLİ BENCE”

23 yaşındaki üniversite öğrencisi Eyyüp Görkem Özarslan ise aşıların sonuçlarının kesin olmadığını söyleyerek, “Aşı olmak istemiyorum çünkü hâlâ güvenilir sonuçları yok. Maske, mesafe ve temizliğe dikkat edildikçe virüsten en rahat şekilde korunabileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“AŞIYA İNANMIYORUM”

Satın alma müdürü olarak çalışan Murat Güneş’de,  “Koronavirüs aşısı bana pek inandırıcı gelmiyor. Çünkü aşı olan insanlar tekrar rahatsızlanıyor. İnsanlar antikor üretmiyor. Aşı gerçekten koruyorsa neden bunu daha önceden üretmediler? Her gün binlerce kişi ölüyorsa, bu aşılar ne kadar koruyor?” diye konuştu.

“BELİRSİZLİK VAR”

Barış Ustabaş, uzmanların söylediklerinin çeliştiğini ifade ederek “Aşı karşıtı değilim ama ortada bir belirsizlik var. Uzmanların bir dedikleri diğerini tutmuyor. Önce iki doz yeterli denildi, şimdi üçüncü, dördüncü dozdan söz ediyorlar. Aşı olmamamın nedeni belirsizlik” dedi.

“ON YIL SONRA”

Veteriner olarak çalışan Melda Topbaş ise “Aşıların uzun vadeli güvenilirliğinden, yan etkilerinden emin değilim ve birçok kişi aşı olursa benim olmama gerek kalmaz diye düşünüyorum. Belki 10 yıl sonra şüphelerim azaldığında olurum ama bilim asla yalan söylemez” ifadelerini kullandı.