Kara Harp Okulu'nun mezuniyet töreninde 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı ile Subay yemini eden ve kılıç çatan 5 teğmen, Kara Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulu'nun verdiği karar ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edildi. Geçmişte teğmenlere verdiği destek açıklamalara ile bilinen Konya Milletvekili Ünal Karaman sessiz kaldı.
KASIM AYINDA PAYLAŞIM YAPMIŞTI
Ünal Karaman henüz Kasım ayında yaptığı paylaşımda Atatürkçü teğmenlere destek olarak "Mustafa Kemal’in askeri olmak ordu millet geleneğimizin vücut bulmuş hali olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde ne zamandan beri ihraç sebebi oldu?" demişti.
Karaman o dönem şu açıklamayı yapmıştı:
Mustafa Kemal’in askeri olmak ordu millet geleneğimizin vücut bulmuş hali olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde ne zamandan beri ihraç sebebi oldu?
Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu, Türk milletinin halaskârı, Türk ordularının başbuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri olmak,
1283’ü ebediyen içinde gören, milletimizin yüz akı Türk teğmenleri için ihraç gerekçesi değil, ömür boyu taşıyacakları bir şeref nişanesidir.
Yüksek Disiplin Kurulu’nun haksız ve hukuksuz ihraç talebini reddederek bu akıl tutulmasına bir son vermesi Türk milletinin en büyük beklentisidir.
SESSİZ KALDI
Aradan geçen süreçte Ünal Karaman AKP'ye katıldı. Öte yandan teğmenler hakkında ihraç kararı verilmesi sonrası bir zamanlar destek olan Karaman herhangi bir paylaşım yapmadı.