Umudumuz yeşerdi… Aşağıkayı Köyü’nde yurttaşlar TELE1 için seslerini yükseltti

Yayın tarihi: 16 Eylül 2020 Çarşamba 1:04 pm - Güncelleme: 16 Eylül 2020 Çarşamba 1:04 pm

Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Aşağıkayı Köyü’nde yurttaşlar RTÜK’ün TELE1’e uyguladığı 5 günlük ekran karartma cezasını protesto etti. Yurttaşlar, “TELE1 Biz, Biz TELE1’iz. Karanlığın ışığıyız” diyerek, özgür basına sahip çıkmak için bir araya geldi.

Tosya Aşağıkayı Köyü’nde RTÜK’ün TELE1 televizyon kanalına uyguladığı 5 günlük ekran karartma cezası protesto edildi.

CHP Parti Meclis üyesi Milletvekili Hasan Baltacı da köylülerin protestosunu sosyal medya hesabından paylaşarak, “Anadolu’nun her köyünde ayrı bir umut yeşeriyor. Tosya Aşağıkayı Köyü Dayanışması, ‘Tele1 Biz, Biz Tele1’iz. Karanlığın ışığıyız’ demek, haber alma haklarına ve özgür basına sahip çıkmak için bir araya geldi” açıklamasında bulundu.

“TELE1 HEDEF GÖSTERİLMİŞTİR”

Aşağıkayı Köyü Dayanışması’nın açıklaması şöyle:

“Geçtiğimiz hafta RTÜK tarafından Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez TELE1 TV’ye 5 gün ekran karartma cezası verilmişti. Gerekçe olarak Abdulhamit’in istimdat yönetiminin İngiliz emperyalistleriyle işbirliğinin haber yapılmasıydı. Gerici, Cumhuriyet düşmanı basın tarafından TELE1 hedef gösterilmiştir. Tarafsız olması gereken RTÜK, Anayasal hakkımız olan haber ve bilgi alma hakkımızı engellemiştir Gün geçmiyor ki yandaş basın ve TV’lerde halkı kin ve nefrete sürükleyen haberler yer almasın. Yıllardır ülkemizin aydınları hedef gösterilmekte. Cumhuriyet’in değerlerine ve Atatürk’e saldırılırken, demokratik, laik, hukuk devleti kazanımları yok edilirken, vatandaş olarak bağımsız yargı, tarafsız RTÜK nerede diye sormadan edemiyoruz. TELE1 ve Halk TV üzerindeki baskıları protesto ediyoruz. Yaşadığımız bu topraklarda özgürce ve kardeşçe yaşamayı özlemden öte mutlaka gerçekleştireceğiz. Sevdamız budur”