Ankara’da karantinada tutulan Umrecilerden bazılarının testleri pozitif çıktı

Yayın tarihi: 29 Mart 2020 Pazar 6:46 pm - Güncelleme: 29 Mart 2020 Pazar 11:22 pm

Umre’den getirilerek Ankara da karantinada tutulan vatandaşların tahliye edilmesi beklenirken, bazılarının Korona virüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. AKP’liler ve MHP’liler uyarıları hiçe saydı! Umre dönüşü toplumu riske atmışlardı.

Umreden getirilerek Ankara’da karantinada tutulan bazı vatandaşların koronavirüs test sonucu pozitif çıktı. Koronavirüs tespit edilen umrecilerin bir kısmı ambulanslarla hastaneye götürülürken, diğerlerinin tahliye edilmeyeceği öğrenildi.

BUGÜN TAHLİYE EDİLMELERİ BEKLENİYORDU

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını sonrasında alınan tedbirler çerçevesinde, 15 Mart’ta Umre’den Ankara’ya getirilen 3 binin üzerinde umreci, Gölbaşı’nda bulunan KYK yurtlarında karantina altına alınmıştı. Ankara’da karantina altında tutulan umrecilerin 14 günlük karantina süresinin dolmasıyla bugün tahliye edilmesi bekleniyordu. Yapılan son testler sonucunda 14 gündür karantina altında bulunan kişilerden bazılarının testlerinin pozitif çıktığı öğrenildi.

HASTANEYE GETİRİLDİLER

Testleri pozitif çıkan umreciler, özel kıyafetli, gözlüklü ve maskeli sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla konvoy şeklinde Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.Öte yandan, karantina süresi dolan ve gün içerisinde tahliye edilmesi beklenen umrecilerin, bugün tahliye edilmeyeceği öğrenildi.

AKP’liler ve MHP’liler uyarıları hiçe saydı! Umre dönüşü toplumu riske attılar

AKP’liler ve MHP’liler uyarıları hiçe saydı! Umre dönüşü toplumu riske attılar

Sağlık Bakanlığı ve uzmanlar tarafından yapılan tüm uyarılara rağmen AKP’li ve MHP’lilerin umre dönüşünde ev ziyaretlerinde bulunduğu sosyal medya paylaşımları ile ortaya çıktı. Umre dönüşünü arkadaşını karşılayan AKP’li Zafer Işık ise tepkiler sonrası paylaşımını sosyal medyadan sildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Umre’den dönenlerin 14 gün boyunca evlerinden çıkmamasını ve ziyaretçi kabul etmemelerini açıklamasına rağmen bazı illerde AKP’li teşkilatların ve belediye başkanlarının Umre’den dönenleri ziyaret ettikleri ortaya çıktı.