Ümitcan Uygun için müebbet talebi!

Yayın tarihi: 21 Ekim 2021 Perşembe 3:50 pm - Güncelleme: 21 Ekim 2021 Perşembe 4:21 pm

Esra Hankulu’nun ölümü için yürütülen soruşturma tamamlandı. Ümitcan Uygun için müebbet talep edildi.

Aleyna Çakır ve Esra Hankulu’nun ölümlerinin şüphelisi olarak gösterilen Ümitcan Uygun hakkında müebbet hapis talep edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İddianameye göre, Mamak ilçesi Akdere semtindeki eve, 3 Ağustos’ta ihbar üzerine giden emniyet güçleri, Esra Hankulu’nun hayatını kaybetmesi üzerine üzerine şüpheli Ümitcan Uygun, Furkan G. ve Dilan C. gözaltına alındı.

İddianamede ifadelerine yer verilen Ümitcan Uygun, Furkan G. ve Dilan C., Hankulu’na yönelik bir eylemlerinin olmadığını, ölümüne ilişkin ise bilgilerinin bulunmadığını iddia etti.

ÜMİTCAN UYGUN’UN HANKULU’NU ÖLDÜRDÜĞÜNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Dosyanın delilleri arasında yer alan Adli Tıp Raporu’nda Hankulu’nun, kafa travmasına bağlı iç kanaması sonucunda yaşamını yitirdiği belirtildi.

İddianamede, şüpheli Ümitcan Uygun’un Hankulu’nu öldürdüğü, diğer iki şüphelinin ise suç delillerini kararttıklarına dikkat çekildi. Bu kapsamda, şüpheli Uygun’un, “kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi” kasten öldürme suçundan “ağırlaştırılmış müebbet”, tutuksuz şüpheliler Furkan G. ve Dilan C’nin de “suç delillerini karartmaktan” 5 yıla kadar hapse mahkum edilmesi istendi.

 

Esra Hankulu’nun tırnaklarından Ümitcan Uygun’un DNA’sı çıktı!