Ümitcan Uygun için istenen ceza belli oldu!

Yayın tarihi: 23 Şubat 2021 Salı 6:49 pm - Güncelleme: 23 Şubat 2021 Salı 7:25 pm

Aleyna Çakır’ın ölümüne ilişkin soruşturmanın baş şüphelisi Ümitcan Uygun hakkında uyuşturucu madde kullanımını özendirme suçlaması ile ile açılan davada 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi. Öte yandan Çakır’dan alınan örnekler, Uygun’un DNA’sı ile uyumlu çıkmıştı.

Aleyna Çakır’ın ölümünün baş şüphelisi Ümit Can Uygun hakkında “uyuşturucu kullanımını alenen özendirmek” suçundan 10’ar yıla kadar hapis istemiyle dava

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri sosyal medyada paylaşılan Ümitcan Uygun ile Fadime Büşra G. hakkında “uyuşturucu kullanımını alenen özendirmek” suçundan 10’ar yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

Aleyna Çakır’dan alınan DNA örnekleri, Ümitcan Uygun’a ait çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, şüphelilerin uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerinin sosyal medyada paylaşıldığı anlatıldı.

İddianamede, şüphelilerin “uyuşturucu kullanımını alenen özendirmek” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümünün baş süphelisi Ümitcan Uygun canlı yayında uyuşturucu kullandı

NE OLMUŞTU?

Aleyna Çakır’ın ölümüyle ilgili hakkında soruşturma yürütülen Ümitcan Uygun, uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 10 Ocak’ta gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine getirilen Uygun, hakimlikte alınan ifadesinin ardından “uyuşturucu kullanımını alenen özendirmek” suçlamasıyla 11 Ocak’ta tutuklanmıştı.