Ümit Özdağ’ın ’17 milyon’ paylaşımının ardından Göç İdaresi’nden yeni açıklama

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2023 Pazar 10:55 pm - Güncelleme: 16 Temmuz 2023 Pazar 10:57 pm

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, tüm illerimizde, yabancı yoğunluğunun Türk vatandaşı nüfusuna oranla yüzde 20’yi aştığını bildirmesinden sonra Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ‘ın bu sayının 17 milyon yabancıya denk geldiğini açıklamıştı. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bir açıklama daha yaparak sayının 4 milyon 893 bin 752 olduğunu duyurdu.

Göç İdaresi Başkanlığı, bugüne kadar, yabancı sayısının, Türk vatandaşı sayısına oranla yüzde 20’yi aştığı 1169 mahallenin, yoğunluğun azaltılması amacıyla yeni yabancı kaydına kapatıldığını ve İstanbul’da kapalı mahalle sayısının 54 olduğunu bildirdi. Bu açıklama üzerine Twitter paylaşımında bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Zafer Partisi Türkiye’de 13 milyon sığınmacı ve kaçak olduğunu açıklıyor. Bazı konu ile ilgili bürokratlar bana ‘Sayın Hocam, sayı daha fazla sizin söylediğinizden’ şeklinde uyarılarda bulunuyorlardı. Ben her seferinde ‘öyle ise döküman isterim’ cevabını verdim. GÖÇ İDARESİ 85 milyon 279 bin 553 olan Türk nüfusunun yüzde 20’sini geçen yabancı var diyerek yabancı sayısının 17 milyon gibi bir rakam olduğunu ifade etmiştir” dedi.

Göç İdaresi Başkanlığının sosyal medya hesabında yapılan açıklamada, Türkiye’deki göçmen sayısı ile göçmenlere kapatılan mahalle sayısına ilişin bilgi verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bugüne kadar, yabancı sayısının, Türk vatandaşı sayısına oranla yüzde 20’yi aştığı 1169 mahallemiz, yoğunluğun azaltılması amacıyla yeni yabancı kaydına kapatılmıştır. İstanbul’da kapalı mahalle sayısı 54’tür. Ülkemiz genelinde göçmen sayısı 4 milyon 893 bin 752’dir. Yabancı sayıları, Göç İdaresi Başkanlığımıza ait goc.gov.tr adresinde her hafta düzenli olarak yayımlanmaktadır. Ülkemizdeki yabancı sayılarına ilişkin özellikle sosyal medyada yer alan mesnetsiz yorumlar, yayımlanan rakamlar, kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bir kez daha vurguluyoruz ki düzensiz göçle mücadelemiz, azim ve kararlılıkla devam etmektedir.”

Göç İdaresi ’39 ilçe’ iddiasını yalanladı, yabancı sayısını açıkladı! “Özetle yabancı sayısını 17 milyon gibi bir rakam açıklamıştır”