Ümit Özdağ’dan yerel seçimlerde işbirliği mesajı: Zafer Partisi, MHP, İYİ Parti…

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2023 Salı 11:09 am - Güncelleme: 30 Mayıs 2023 Salı 11:29 am

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ yerel seçimlerde Zafer Partisi, MHP ve İYİ Parti arasında işbirliği yapılabileceği mesajını verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Zafer Partisi’nin Genel Başkanı Ümit Özdağ yerel seçimlere ilişkin dikkat çeken bir mesaj verdi. Halk TV’ye konuk olan Özdağ, Tuğrul Türkeş’in “milliyetçi lig” düşüncesine de değinerek şunları dedi:

‘MİLLİYETÇİ LİG’

(Tuğrul Türkeş’in milliyetçi lig düşüncesi hakkında) Bu fikrin babası Sinan Baykent adlı bir siyaset bilimci. Baykent, Türkeş’in de danışmanlığı yaptı. Sinan Bey bu fikri önce bana ve Tuğrul Bey’e açtı. Bu görüşün ortaya çıkması dahi Zafer Partisi’nin verdiği mücadele sonucunda oldu. Yoksa cumhur ittifakının içinde milliyetçilik yapamazsınız. Millet ittifakında da İYİ Parti’nin duruşuyla yapamazsınız. Bir milliyetçilik tartışması yapılacaksa Zafer Partisi çevresinde yapılacak. Yerel seçimlerde bu olabilir mi? Olabilir.

Ümit Özdağ: Suriyeliler işgali kutluyor; siz AKP’liler neyi kutluyorsunuz?

‘ZAFER PARTİSİ, MHP, İYİ PARTİ…’

Diyelim yerel seçimlerde ‘X’ ilçesinde İYİ Parti Zafer Partisi’ne gelip veya Zafer Partisi İYİ Parti’ye gidip şu adayı destekleyelim dedi, olabilir. Ya da aynı şey MHP’yle olabilir mi? Bilmiyorum, olabilir. Üçünün bir arada aynı adayı desteklemesi, mesela Adana’da üç partinin birlikte aday çıkarması, bilmiyorum, hiç kolay değil çünkü bir de Cumhur ve Millet İttifakları var ama düşünülebilir tabii bu.”

CHP’den meclise giren partilerden 5. parti planı

TİP’ten Yargıtay’a Can Atalay çağrısı! “Kolları sıvamanın vakti”

Ekonomist Muratoğlu: Çok daha kötüsünü göreceğiz

TÜİK’in enflasyon hesabına ‘sıfır doğalgaz’ ayarı