Ümit Özdağ’dan ENSAR, TÜRKEN, TÜRGEV iddialarına sert tepki: Bu doğru ise dünyayı başınıza yıkarız

Yayın tarihi: 11 Eylül 2022 Pazar 3:32 pm - Güncelleme: 11 Eylül 2022 Pazar 3:43 pm

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, polislerin promosyonlarının AKP’ye yakın ENSAR, TÜRKEN, TÜRGEV gibi vakıflara bağış olarak verildiği iddiasına tepki gösterdi. Özdağ, “Bu doğru ise dünyayı başınıza yıkarız. Elinizi polisin onurundan ve cebinden çekin.” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, polislerin promosyonlarının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarının odağındaki ENSAR, TÜRKEN, TÜRGEV gibi vakıflara bağış olarak verildiği iddiasına ilişkin açıklamada bulundu.

Özdağ, “Bu doğru ise dünyayı başınıza yıkarız. Elinizi polisin onurundan ve cebinden çekin. Zafer Partisi olarak söz veriyoruz. Bu doğru ise bu parayı faizi ile polisimize vereceğiz” ifadelerini kullandı.

ÇATAKLI’DAN YANIT

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı Özdağ’ın paylaşıma tepki göstererek “Sen Fetö’nün operasyonunun oyuncağı bir zavallısın! Bir oy için her şeyi satarsın, bu ülkenin itibarı, birikimi, kurumları dahil!” dedi.

Özdağ ise Çataklı’ya yanıt olarak “A-5 boş İsmail” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN İDDİALARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Erdoğan’ın kaçış planı” diye duyurduğu videoyu sosyal medyadan paylaşmış ve “Belgeler elimizde, para akışlarının hepsi elimizde. Bir vakıf kuruyorlar ABD’de. TÜRGEV ve Ensar ABD’ye 1 milyar TL transfer etti” iddiasında bulunmuştu.

Gültekin Uysal ve Ümit Özdağ arasında ‘Afgan’ tartışması