Zafer Partisi İnebolu’dan Ankara’ya yürüyor

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2023 Pazartesi 1:08 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2023 Pazartesi 3:03 pm

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü nedeniyle Kastamonu İnebolu’dan Ankara’ya yürüyüş başlatacaklarını söyledi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da yürüyüşe destek vererek bir bölümünde yer almak istediğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti, 100. kuruluş yıl dönümünü 29 Ekim 2023 tarihinde kutlamaya hazırlanırken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 28 Ağustos’ta Kastamonu İnebolu’dan Ankara’ya bir yürüyüş başlatacaklarını açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Ümit Özdağ, “28 Ağustos’ta başlayacağız yürüyüşümüze. Çünkü 28 Ağustos 1920’de İnebolu’ya ilk silahlar gemilerle gelmiş ve indirilip kağnılara yüklenerek Ankara’ya doğru yola çıkmıştı” ifadelerini kullandı.

TANJU ÖZCAN’DAN DESTEK

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ümit Özdağ’ın yürüyüş çağrısına destek verdi. Yürüyüşün doğru bir karar olduğu değerlendirmesinde bulunan Tanju Özcan, yürüyüşün bir bölümüne katılmak istediğini ifade etti.

Sosyal medya hesabından Ümit Özdağ’ın yürüyüş videosunun bir bölümünü paylaşan Özcan şu ifadeleri kullandı:

“Sayın @umitozdag‘ın İnebolu’dan, Ankara’ya gerçekleştireceği yürüyüş doğru bir karar. Cumhuriyetimizi, Atatürk’ü, Kuvayı Milliye’yi, Kahraman Anadolu Kadını’nın kağnılarla taşıdığı silah ve cephaneyi unutturmaya çalışan, iktidar ve bir kısım muhalefete inat, Cumhuriyetimizin 100. Yılında gerçekleşecek bu yürüyüşün bir bölümüne bende katılmak isterim.”