Ümit Özdağ’dan cuma hutbesinde Atatürk’e yer vermeyen Diyanet’e tepki

Yayın tarihi: 27 Ekim 2023 Cuma 11:49 am - Güncelleme: 27 Ekim 2023 Cuma 11:49 am

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Diyanet’in Cumhuriyetin 100. yılında yayınladığı cuma hutbesinde Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yer vermemesine, “Bu Diyanet İşleri Başkanlığı bizim Diyanet İşleri Başkanlığımız değil” diyerek tepki gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cumhuriyet’in 100. yılına günler kala yayınladığı cuma hutbesinde Cumhuriyet ve Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yer verilmemesi dikkatlerden kaçmadı.

“BUNLARIN HZ. OSMAN’IN KATİLLERİNDEN FARKI YOK”

Sosyal medyada verdiği bir yanıtta duruma tepki gösteren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da şu ifadeleri kullandı:

Fatih şaşırma. Bu diyanet işleri başkanlığı bizim diyanet işleri başkanlığımız değil. Bu işgal altındaki İstanbul’daki çakma Şeyhülislam diyaneti. İstiklal Harbine ve Atatürk’e düşman olanlar: Fener Rum Patriği bunlardan daha dürüst. Bu diyanetin arkasında cuma namazı kılmıyorum. Bunların Hazreti Osman’ın katillerinden farkı yok. Partizan bölücüler bunlar.Milletin mabedini parti teşkilatına çevirdiler. Allah kahretsin bu zihniyeti inşallah. Biz Türkler Atatürk’ün diyanet işleri başkanlığı kurulduğunda doğru dürüst müslüman Türk parti imamlarımın değil gerçek müslüman imamların arkasında kılacağız namazımızı.

 

 

Diyanet’in Cuma hutbesinde Cumhuriyet’in 100. yılına da yer verilmedi Filistin vurgusu yapıldı