Ümit Özdağ’dan Ankara’da opera binası yoktu diyen Erdoğan’a: ‘Çocukken bizi kandırmışlar’

Yayın tarihi: 19 Eylül 2022 Pazartesi 11:25 am - Güncelleme: 19 Eylül 2022 Pazartesi 11:25 am

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Ankara’da opera yoktu biz yaptık’ sözlerini yeniden gündeme getirdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da gençlerle bir araya geldiği programda soruları yanıtlamıştı.  Ankara’ya ilk operasını kendilerinin yaptığını söyleyen Erdoğan, bu binanın Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı’nda olduğunu söylemişti.

Özdağ: Soylu, yeni parti kurmak için çalışmalara başladı

ÖZDAĞ YENİDEN GÜNDEME GETİRDİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ kendisine ait resmi sosyal medya hesabından söz konusu açıklamaları yeniden gündeme getirerek “Çocukken Ankara’da “Operaya götürüyoruz” diye bizi kandırmışlar galiba.” ifadelerini kullandı.

ANKARA’DA OPERA NE ZAMAN YAPILDI

Ankara Opera Sahnesi’nin binası 1933’te yapıldı. 1933-1948 arasında Sanat Evi olarak kullanılan bina 1948’den itibaren Ankara Opera Sahnesi adını aldı.

Şevki Balmumcu’nun mimarı olduğu, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin temsillerine ev sahipliği yapan bina, ayrıca “Büyük Tiyatro” adıyla Ankara Devlet Tiyatrosu için bir tiyatro sahnesi olarak hizmet verir. Devlet Tiyatroları temsillerinde sahne önünde bulunan orkestra çukuru kapatılarak ön sahne olarak kullanılır.