Ümit Özdağ’a Gaziantep ve Kilis’te engelleme! Yasak getirildi

Yayın tarihi: 26 Kasım 2022 Cumartesi 10:53 am - Güncelleme: 26 Kasım 2022 Cumartesi 10:53 am

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gaziantep ve Kilis Valiliği’nin, partisinin bölgedeki faaliyetlerini engellemek amacıyla 1 haftalık siyasi faaliyet yasağı getirdiğini duyurdu.

Birtakım temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Gaziantep’e giden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kentteki siyasi faaliyetlerinin engellenmesi amacıyla Gaziantep ve Kilis Valiliği tarafından 7 günlük siyasi faaliyet yasağı kararı alındığını duyurdu.

“HATAY’DA ZAFER PARTİSİ’Nİ SOKMAMA TALİMATI VERİLMİŞ”

Özdağ, paylaşımında “Gaziantep Valiliği Zafer Partisi’nin ilçe ziyaretlerini engellemek için 7 gün ilde bütün siyasi faaliyetleri yasakladı. Kilis Valiliği ilin hemen her meydanını siyasi faaliyete kapadı. Hatay’da Zafer Partisi’ni Kırıkhan ve Reyhanlı’ya sokmama talimatı verilmiş. ZAFER GELİYOR” ifadelerini kullandı.

ZAFER PARTİSİ’NDEN YAZILI AÇIKLAMA

Zafer Partisi’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Ümit Özdağ ve heyeti birkaç gündür programlı olarak Gaziantep, Kahramanmaraş gibi illerde çeşitli temaslarda bulunmuş ve basın açıklaması düzenlenişti. Gaziantep Valiliği Zafer Partisi’nin ilçe ziyaretlerini engellemek için 7 gün ilde bütün siyasi faaliyetleri yasakladı. Kilis Valiliği ilin hemen her meydanını siyasi faaliyete kapadı. Hatay’da Zafer Partisi’ni Kırıkhan ve Reyhanlı’ya sokmama talimatı verilmiş. Yapılacak olan basın toplantıları ve faaliyetler kasıtlı olarak engellenmek istenmiştir.”

ERDOĞAN HEDEF ALMIŞTI

Öte yandan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı konuşmada, “Bunlar daha iyi günleriniz” sözleriyle Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı hedef almıştı.

Özdağ’a yönelik Karkamış’ta yaşanan protestoya değinen Erdoğan, “İşte particiklerden bir tanesi. Dün Karkamış’a geçmiş. Karkamış’ta kalkmış orada mülteci kardeşlerimizle ilgili birkaç laf etmeye kalkınca tabi ferasetiyle konuşur benim halkım. Benim milletim, bugün bunun yeri değil. Büyükşehir belediye başkanı buraya geldi, siz de burada lütfen siyaset yapmayın deyip kovdular, o da gidip bir dükkâna sığındı. Daha dur bu iyi günleriniz.” demişti.

Özdağ, ise Erdoğan’a “Bak Recep Tayyip Bey! Benim milli güvenlik konularında aldığım istihbarat, senin Karkamış ziyaretimizden aldığın istihbarattan daha iyi. Halk bizi protesto etmedi, 3 tane provokatördü. Biri FETÖ’cü, ikisi AKP’li. Haziran 2023 seçimlerinden sonra Zafer Turizm Kabil ve Şam seferlerinden sonra Katar’a da sefer düzenleyecek. Haberin olsun.” ifadeleriyle yanıt verdi.

Ümit Özdağ’dan kendisini hedef alan Erdoğan’a “gemicik” yanıtı