Ümit Özdağ Soylu’ya sordu! IŞİD suikast ihbarı neden gizlendi?

Yayın tarihi: 15 Ekim 2021 Cuma 5:01 pm - Güncelleme: 15 Ekim 2021 Cuma 5:03 pm

 Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın açıklamalarına tepki gösterdi. Özdağ tehdit aldığını açıkladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, silah ruhsatı başvurusunda bulunduğu ancak verilmediği açıklamasına, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’dan gelen yanıtı eleştirdi.

Özdağ şu ifadeleri kullandı:

“Müsteşarlık kurumunun tasfiye edilmesinden sonra her önüne gelenin bakan yardımcısı yapıldığı yeni bir çalışmayan sisteme geçildi. İsmail Çataklı’nın dün yaptığı açıklamada kullandığı üslubu; devlet terbiyesi açısından anlamak, izah etmek ve savunmak mümkün değildir. Sayın Çataklı, TBMM çatısı altında temsil edilen bir siyasi partinin genel başkanına hakaret etmiştir. ‘Kendisine tavsiyemiz acilen doktora başvurmasıdır’ demiştir. Eğer biz Zafer Partisi olarak Türkiye’de yaşanan ve somut örneğini bu açıklamada gördüğümüz devlet krizini tedavi edecek bir parti olmasaydık, Çataklı ve onun gibilere öyle bir cevap verirdik ki insan içine bile çıkamazlardı. Bu bakanlığın yönetilmediğini görüyoruz. Çünkü bir; bu silah ruhsatları süresiz değildi. İki; 2013’te, 5 yıllık süresi bittiği zaman silah ruhsatı uzatmaya gittiğimde -iki değil üç silah vardı onu da atlamışlar- bana ‘ruhsatınızı uzatamayız, silahlarınıza el koyacağız ya da devredeceksiniz.’ dediler.

Sayın Soylu ben korumam yok demedim. İki aydan bu yana neden bütün parti genel başkanlarına tahsis edilen ekip korumasını vermemetekte dillendiriyorsunuz? Terör örgütü IŞİD’in şahsıma dönük suikast ihbarından haberdar mısınız? Eğer haberdarsanız neden benden gizlediniz?”