Ümit Özdağ: Şerefli bir erkek, karısını, kızını bırakıp savaştan kaçmaz

Yayın tarihi: 15 Nisan 2022 Cuma 9:59 am - Güncelleme: 15 Nisan 2022 Cuma 9:59 am

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, son dönemde Pakistan’dan, Afganistan’dan gelen sığınmacıların sokaklarda kadınların videolarını gizlice çekerek sosyal medyada paylaşmalarına ilişkin, “İşimiz ne, Türkiye’nin tekrar güvenliğini sağlamak, Türk kızlarının sokaklarda güvenlik içinde yürümesini sağlamak. Peşinde Afganistan’dan, Pakistan’dan gelen sapık TikTok’çuların dolaşmamasını sağlamak” dedi.

Sığınmacılarla ilgili ifadeleriyle sık sık gündeme gelen Ümit Özdağ, son dönemde artan taciz vakaları hakkında konuştu. Özdağ, “Orta Doğu’nun Güney Asya’da ipini koparan Türkiye’ye geliyor. Bu hükümet Türkiye’yi dünyanın lunaparkı haline getirdi” ifadelerini kullandı.

Özdağ, katıldığı bir yayında şu ifadelere yer verdi:

“İşimiz ne, Türkiye’nin tekrar güvenliğini sağlamak, Türk kızlarının sokaklarda güvenlik içinde yürümesini sağlamak. Peşinde Afganistan’dan, Pakistan’dan gelen sapık TikTokçuların dolaşmamasını sağlamak.

Sosyal medyaya çıkın, bugün kızlarımız kadınlarımız sokağa çıkmaktan korkar vaziyete gelmişler. Çünkü, biliyoruz ki bu coğrafyaları, hem iç savaş coğrafyası, hem de toplu tecavüz geleneği var. Bu coğrafyalarda erkek çocuklarına tecavüz geleneği var. Daha biz parti olarak Beylikdüzü’nden Afganistan’dan kaçmış, eski rejimde vekillik yapmış ama aslında mafya babası olan bir tecavüzcüyü ihbar ettik, ortadan kayboldu.

Bugün Orta Doğu’nun Güney Asya’da ipini koparan Türkiye’ye geliyor. Bu hükümet Türkiye’yi dünyanın lunaparkı haline getirdi. Yine İran üzerinden on binler yürüyüş halinde buraya. Niye, savaştan kaçıyorlar… Şerefli bir erkek, karısını, kızını bırakıp savaştan kaçmaz. Bunlar tek başlarına geliyorlar, yaptıklarını da sosyal medyadaki pisliklerinden görüyoruz. Burada çektiklerini ülkelerine yollayıp, ‘Siz de buraya gelin, burası cennet, huriler etrafta dolaşıyor’ diye sapıklık yapıyorlar. Yeter, sokaklar alev alev.

Biz konuyu Zafer Partisi olarak siyasetin gündeminde tutuyoruz. Biz Türk milletinin bu talebini siyasete taşırız çünkü bunlar mülteci değil, olsalar bile yollayabilirdik. Mülteciler için de yerel güvenlik, kamu sağlığı ve kamu güvenliği açısından tehdit oluştururlarsa yollarsınız ama bunlar geçici sığınmacı. Bizim ulusal mevzuatımızda da diyor ki, ‘Suriye’de iç savaş bittiğinde geçici koruma statüsü ortadan kalkar, geri dönüş esastır.”