Ümit Özdağ’dan Süleyman Soylu’ya: Görevin bittiğinde tutuklanacaksın

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2022 Cuma 10:43 am - Güncelleme: 6 Mayıs 2022 Cuma 2:20 pm

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kendisi hakkında ‘Soros çocuğu’ diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Süleyman, zerre kadar erkeklik onurun varsa beni kapının önünde bekle!” demişti.  Ümit Özdağ bakanlık önüne 100 metre kala engellendi ve bulunduğu noktada açıklama yaptı.

Bakanlığın yakınında araçtan inerek bakanlığa yürümek istedi. Özdağ’ın bakanlığa gitmesine engel olunuyor. Özdağ, “Beni göz altına mı alacaksınız?” diyerek tepki gösterdi. Süleyman Soylu’ya seslenen Özdağ, “Kapının önüne gel, polisler senin özel bodyguard’ın değil. Polislerin arkasına saklanma. Sen Cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin” dedi.

Bakanlık önündeki korumalara, “Beni götürün” diyen Özdağ’a “Bu kalabalıkla olmaz” denmesi üzerine Özdağ, “Ben tek gideceğim, beni götürün” dedi. Güvenlik güçleri tarafından engellenen Özdağ “Ben TBMM üyesiyim bir partinin de milletvekiliyim bakanlıkta buradan 100 metre ilerdeki İçişleri Bakanlığı’nın önüne gidemeyecek miyim?” dedi.

Süleyman Soylu’nun Suriyeli işçi itirafına sert tepki: Utanmıyor

Bakanlığa gitmesi engellenen Ümit Özdağ açıklama yaptı. Özdağ açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Zafer Partisi, yedi ay önce kuruldu; ülkemize yönelik örtülü bir istilanın, 8 milyonu aşan Suriyeli, Afgan ve Ortadoğu’nun değişik ülkelerinden Türkiye’ye yönlendirilen insanlar tarafından yapıldığını; Türkiye’nin gündemine getirdi ve getirmeye devam edecek.

Biz, Zafer Partisi olarak Türk milletinin; ‘sığınmacılar ve kaçaklar, ülkelerine dönsünler’ iradesini siyasette temsil ediyoruz. Gerek saray ittifakı gerek AK millet ittifakından farklı olarak ‘gönüllü dönerler, onlara ev yaparız döneler’ demiyoruz. Burası dünyanın lunaparkı değil. Her ipini koparan Türkiye’ye gelemez. Biz bu 8 milyon insanı bir sene içinde tarihin en büyük geriye dönüş projesiyle vatanlarına yollayacağız, diyoruz. Bu politikamız hem Ak millet ittifakı, hem sarı muhalefetin dengesini bozdu; hem de sarayın dengesini bozdu. Erdoğan 1 ay önce ‘yollamayacağım’ noktasından, şimdi ‘1 milyon kişiyi yollayacağım’ noktasına geldi. Bu da bir seçim tuzağı bir milyon kişiyi sınırın ötesine yerleştirecek, seçimden sonra geri alacaklar. 500 bin kişi falan da yollanmadı, BM rakamlarına göre 100 bin.

Peki Zafer Partisi’ne kızgınlığın nedeni, neden? Çünkü sarı muhalefet bu konuyu iktidarla anlaştığı için gündeme getirmiyordu. Türk milletinin iradesini temsil etmiyordu. Zafer Partisi bu konuyu gündeme getirdiği için, şimdi Süleyman Soylu’nun liderliğinde Zafer Partisi’ne karşı bir komplo kuruluyor.

“KOMPLO TEORİLERİNİ ÖĞRENDİM”

Bu komployla ilgili birkaç gün önce Genel Merkezi’mize bana ziyarete gelen bir polis memuru bana bilgiyi verdi. Kimlerle telefon konuşmasını, kimin yaptığını bu komploda kimlerin görev alacağını, öğrendim. Başka kaynaklardan da bunu teyit ettim. Zafer Partili gibi görünen hesaplar üzerinden, 5-6 ilde karışıklık çıkartıp, bizi psikolojik baskı altına almak istiyorlar. Biz tuzağa düşmeyiz.

‘Atamanlar grubu’ diye bir grup var. Sağda solda Suriyeli, Afgan dövüyorlar. Bunu Facebookta yayınlıyorlar. Bir ay önce bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bundan üç gün önce ‘biz kapattık, dağıldık’ dediler. Anladık ki arkasında bunun karanlık odaklar var. Kimle bağlantılı olduğunu tahmin edebilirisiniz. Özetle; dün Soylu’nun bana ve aileme yapmış olduğu hakaret, bu operasyonun işaret fişeğiydi.

“OFLU DEĞİL KOFLUYMUŞSUN”

Bugün Süleyman Soylu’ya meydan okuyarak, ‘İçişleri Bakanlığı önüne geleceğimi’ söyledim ve Soylu’ya çağrıda bulundum. Soylu, korkma. Sen Karadeniz oğlusun, uşağısın Of’luyum diyorsun. Ben Ofluların cesur olduğunu bilirim. Ama sen Oflu değil, kofluymuşsun. Sen korktun kardeşim. Ya ben tek başıma yürüyorum. Ümit Özdağ’dan bu kadar mı korkuyorsun?

Bana karşı yapmış olduğun girişimlerin yıllardan beri farkında değil miyim? Teröristleri izletmen gereken adamları, benim peşime takmadın mı? Birçok insanın peşine taktığın gibi… Yemek yediğim restoranlardan visa kartı ödemelerimi toplatmadın mı?

GÖREVİN BİTTİĞİ ZAMAN TUTUKLANACAKSIN”

Süleyman senden korkan senin gibi olsun. Sen kriminal bir adamsın bu görevin bittiği zaman sen tutuklanacaksın kardeşim bunun sen de farkındasın sen Cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin. Hadi er mi yaman bey mi yaman. Bundan sonra seninle Süleyman, bu iş ikimizden birisi ölene kadar devam edecek. Ya sen özür dilersin, milletin önünde ya da bu kavga sonuna kadar devam eder.

“SOYLU’NUN KORKAK OLDUĞUNU TÜM TÜRKİYE GÖRDÜ”

Ama provakasyonları hiç deneme her provokasyon girişimini ağzından içeri tıkarım senin. Süleyman Soylu’nun bir korkak olduğunu bütün Türkiye gördü, bütün dünya gördü. Ümit Özdağ’ın karşısına çıkamadı”

 

Zafer Partisi konvoyuna polis engeli