Ümit Özdağ Kars ve Iğdır stratejisine açıklık getirdi: Güçlü aday CHP adayı olursa onu destekleriz

Yayın tarihi: 15 Ocak 2024 Pazartesi 4:35 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2024 Pazartesi 4:47 pm

Katıldığı bir programda, Kars’ta Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayını destekleyeceklerini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sözlerine açıklık getirdi. Özdağ, “MHP adayını Kars’ta destekliyoruz, Iğdır’da CHP adayı güçlü olursa CHP adayını destekleriz” dedi. Özdağ, sosyal medya paylaşımında ise, “Kars’ta eğer güçlü aday CHP adayı olursa CHP adayını destekleriz” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, katıldığı bir televizyon programında Kars’ta Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayını destekleyeceklerini açıkladı. Özdağ, ”Benzer tavrı Iğdır’da da alacağımızı duyurmuştuk. Şaşırtıcı bazı adımları önümüzdeki günlerde tekrar açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi iki ilde Cumhur İttifakı’nı destekleyecek

Sözleri tepki toplayan Özdağ, bir kez daha açıklama yaptı. Adana’da düzenlediği basın toplantısında konuşan Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

KARS’TA MHP IĞDIR’DA GÜÇLÜ OLURSA CHP

“Iğdır’da ve Kars’ta HDP karşısında güçlü adayı destekleyeceğimizi açıkladık. Cumhur İttifakı’nı açıklayacağız demedik. MHP adayını Kars’ta destekliyoruz. Iğdır’da, CHP adayı güçlü olursa; CHP adayını destekleriz. Yeter ki burada HDP seçilmesin. Bazı CHP yandaşı televizyon kanalları, bunu Cumhur İttifakı’nı desteklemek olarak ifade etmeye çalışıyorlar. Bu, büyük bir yalandır. Ben İYİ Parti milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı iken de Kars’ta ve Iğdır’da, İYİ Parti’nin aday çıkartmaması gerektiğini savundum. Iğdır’da aday çıkarmadı, İYİ Parti. Ve seçmenini serbest bıraktı. Kars’ta ise aday çıkarttı. Kars’ta aday çıkarttığı için, Kars’ı HDP aldı. İYİ Parti, Kars’ta; 2019’da aday çıkartmasaydı, Kars’ı HDP alamayacaktı. Biz; partimizin menfaatlerinin üstünde ülkemizin menfaatlerini tutan bir partiyiz. 2023 seçimlerinde de biz parti olarak Kars’ta ve Iğdır’da aday çıkartmadık. Ve burada birisinde MHP’yi, birisinde CHP’yi destekledi arkadaşlarımız. Bu politikamızı sürdürüyoruz.”

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI DİKKAT ÇEKTİ

Basın toplantısındaki açıklamasının ardından sosyal medyada paylaşım yapan Özdağ, hem Kars hem Iğdır’da güçlü olduğu takdirde CHP adayını destekleyeceklerini açıkladı. Özdağ’ın paylaşımı şöyle:

“Zafer Partisi HDP’nin kazanmaması için Kars ve Iğdır’da HDP karşısında en güçlü adayı destekleme kararını Mayıs 2023 seçimlerinde olduğu gibi Mart 2024’de de sürdürüyor. Bu çerçevede Kars’ta MHP’yi destekleyeceğiz.
Kars’ta eğer güçü aday CHP adayı olursa CHP adayını destekleriz, MHP adayı olursa MHP’yi. PKK ve DEMseverleri üzdüğümüzün farkındayız. Üzmeye devam edeceğiz.”

MHP Zafer Partisi’nin destekleyeceği adayı açıkladı

 

Kaynak: TELE1