Ümit Özdağ devreye girdi gazeteci açlık grevini sonlandırdı

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2022 Cuma 4:31 pm - Güncelleme: 12 Ağustos 2022 Cuma 5:50 pm

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Afgan mültecilerin kamplardan kaçışını haberleştirdiği için tutuklanan Gazeteci Tolga Balcılar’ın açlık grevine son verdiğini açıkladı.

Gazeteci Tolga Balcılar, sondakikaosmaniye adlı sosyal medya sayfasında kamptan kaçan Afgan mültecileri haber yaptığı için tutuklandı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Twitter hesabından Balcılar’ı cezaevinde ziyaret ettiğini belirterek açlık grevinin son erdiğini bildirdi. Ümit Özdağ, “Osmaniye cezaevinde Tolga Balcılar ile görüştüm. Yorgun ancak morali yerindeydi. Açlık grevini sona erdirmeyi kabul etti” dedi.

Tolga Balcılar’ı hapishanede ziyaretinden sonra basın toplantısı düzenleyen Ümit Özdağ, olayın Afgan mülteci haberleri ile ilgili olmadığını öğrendiğini söyledi. Özdağ,  arka planda ‘akçeli’ işlerin döndüğünü ve FETÖ’yü taklit eden bir sürecin olduğunu iddia etti. Özdağ, FETÖ’nün Ergenekon kumpasındaki mağdurlarından biri olduğunu belirterek, “FETÖ ile yıllarca mücadele ettim ve yıllarca kumpasların hepsi tarih çöplüğüne gitti ve bu kumpasların kuranların hepsi hapishanede. Bu benzer kumpasları FETÖ taklit ile kuranlar akıllarını başlarına alsınlar düşünsünler” dedi. Özdağ şunları dile getirdi:

“Bir süre önce gözaltına alınan gazeteci Tolga Balcılar için adalet bakanlığına başvurarak aldığımız izin çerçevesinde tutuklu bulunduğu hapishanede ziyaret ettim. Gerçekleştirmekte olduğu açlık grevinin etkisiyle oldukça yorgun olduğunu ancak zihni durumunun berrak olduğunu gördüm. Kendisi bana kapsamlı olarak olayların nasıl geliştiğini kimlerin nasıl bu süreçte yol oynadığını nasıl tehdit edildiğini kimler tarafından bu tehditlerin gerçekleştirdiğini tek tek anlattı. Bu tutuklamanın Osmaniye’den kamptan kaçan Afgan kaçaklarla ilgili olmadığı bir kez daha ortaya çıktı. Osmaniye’de önümüzdeki süreçte devletin bütün yetkili kurumlarının adaletin araştıracağı bir suç sürecinin olduğu gözüküyor. Burada Balcılar’a kurulan bir FETÖ benzeri FETÖ’yü taklit eden bir kumpas süreci olduğu çok açık. Adalette bunu bunu çıkarak. Altını çizerek Türk kamuoyu karşısında ifade ediyorum. Bu sürece illegal şekilde müdahil olan herkes bir gün hukuk sistemi kurulduğunda ki uzun bir zaman geçmeyecek bunun için yaptıklarından çok pişman olacak. Balcılar ile yaptığım konuşma sonrası kendisini açlık grevinden vazgeçirdim. Ama bundan sonraki süreç yeni bir mücadele olacak hukuki ve siyasi olarak. Zafer Partisi olarak Tolga’nın arkasında olacağız ve Tolga’ya yapılanların arkasında neler olduğunu bilerek bunu yapacağız. Ben bir Ergenekon zanlısı olarak FETÖ ile yıllarca mücadele ettim ve yıllarca kumpasların hepsi tarih çöplüğüne gitti ve bu kumpasların kuranların hepsi hapishanede. Bu benzer kumpasları FETÖ taklit ile kuranlar akıllarını başlarına alsınlar düşünsünler. Ve basın özgürlüğüne yaptıklarının saldırının gerçek nedeni Afgan mülteciler olmadığı başka akçeli işler çok açık görünüyor. Bakalım hukuk mu siz mi daha güçlüsünüz ortaya çıkacak.”

Ümit Özdağ: IŞİD’in beş ayrı ilde güvenli evi var