Ümit Özdağ canlı yayında A Haber’i zora soktu!

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2023 Pazartesi 3:38 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2023 Pazartesi 3:39 pm

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın A Haber’in Arapça konuşan ve Türkçe bilmeyen seçmen haberiyle ilgili eleştirel sözleri A Haber canlı yayınında ekrana verildi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı ziyareti sonrası Numan Kurtulmuş ve Ümit Özdağ açıklama yaptı. Açıklama esnasında A Haber’in “Arap seçmen” haberiyle ilgili A Haber’i eleştiren Özdağ’ın sözleri A Haber canlı yayınında yayınlandı.

“TELİF YÜZÜNDEN SİLDİRDİLER”

Ümit Özdağ, haberin videosunun telif hakları nedeniyle kişisel Twitter hesabından kaldırtıldığını söyledi.

Özdağ şunları söyledi:

“Ben de videoyu gördüm ve paylaştım. A Haber’di. Sanıyorum A Haber de burada var. Daha sonra da telif hakkı dolaysıyla videoyu kaldırtmışlar benim Twitter adresimden. Ama şunu biliyoruz hakikaten Türkçe bilmeyen, Türk siyasi hayatıyla ilgili hiçbir şey bilmeyen insanların da seçmen olduğunu biliyoruz. Yurt dışında oy kullandıklarını biliyoruz. Hatta seçmen listelerini tararken şunu gördük: Afganistan’da doğmuş Türk vatandaşı Abu Dabi’de veya Cidde’de yaşıyor ve oy kullanıyor. Bunun demokratik olmadığını düşünüyoruz. Türk milletinin elinden egemenlik hakkını alıcı ve kısıtlayıcı olduğunu düşünüyoruz. Bunun için de şöyle bir çözüm önerisi getirmiştik: Vatandaşlık verilen herkes 10 sene süre geçmeden, Türkçe’yi doğru düzgün öğrenmeden Türk milletinin kaderiyle ilgili oy kullanamasın 1. 2)Gayrimenkul satışı karşılığında vatandaşlık verilmesin. Bunun da doğru olmadığını düşünüyoruz.”

‘Arap seçmen’ gören yandaş A Haber muhabirinin eli ayağı dolaştı