Ümit Özdağ: AKP’nin yaptığı hatanın bedelini Türk halkı ödemeyecek

Yayın tarihi: 31 Mart 2022 Perşembe 11:28 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2022 Cuma 9:04 am

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, TELE1’de Enver Aysever’in konuğu oldu. Özdağ, “AKP’nin yaptığı hatalarının bedelini Türk halkı ödemeyecek” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TELE1’de Enver Aysever’in sunduğu Ayrıntılar isimli programa konuk oldu. Programda Aysever’in, Türkiye’deki sığınmacıların uluslararası hukuka göre gönderilemeyeceğini belirtmesi üzerine Özdağ, uluslararası hukuka göre gönderileceklerini söyleyerek, “AKP’nin yaptığı hatanın bedelini Türk halkı ödemeyecek” dedi. Ümit Özdağ’ın sesini yükseltmesinden sonra Aysever, Özdağ’a ‘Niye gerilim ile geldiniz?’ diye sordu.

“HATAY NÜFUSUNU GEÇTİ”

Özdağ, Aysever’e 20 yıl içerisinde Gaziantep, Hatay, Adana ve Mersin’de Suriyeli nüfusunun Türk halkını geçeceğini söyleyerek, “Siz Hatay’ı bizden referandum ile almıştınız. Burada bir referandum yapalım derlerse Enver bey ne diyecek? Türkiye itiraz ettiğinde Enver bey oğlunu Türk topraklarını korumak için yollayacak mı?” dedi.

Enver Aysever “Aynı soruyu milliyetçiliği aşan partiler kendi yurttaşları için yapıyor. Hatırlayın bu ülkede Kürtlerin nüfusu artıyor Türklerin artıyor tartışması yapıldı. İkincisi Almanya’da da benzeri bir tartışma yapılıyor. Nüfusun yaşlı olması ve Türk nüfusunu genç olması giderek Almanlığı…Ben Antakyalı bir ailenin çocuğuyum. Bu ülkede yaşayan bir yurtseverin topraklarını başka ülkeye devretmesi mümkün değildir. Eğer siz bu ülkede doğmuş insanları devlet aidiyeti içine sokabilirseniz bir başka kültür içinde yetiştirebilirsiniz. Herkesi düşman görmek çağdaş dünyada mümkün değil buna ırkçılık denir. Yurdum için her cephede olurum.” dedi.

Ümit Özdağ’dan ‘fotoğraf’ açıklaması: Kişiyi tanımıyorum

Ümit Özdağ, Aysever’in cevabı üzerine, “Samimi bir şekilde polyanna hikayelerinden kurtulun. Devlet en kötü durum analizi ile yönetilir. Bunlar kalsınlar artsınlar gitmek istemezler ve kendileri Türkiye’den ayrılmak isterlerse o zaman ceketimizi çıkarıp bunlara girişiriz. Vatanı savunuyorsunuz ya öyle ifade ettiniz. Mücadele ederiz dediniz. Doğrusu Enver bey aynı ülkenin vatandaşları olarak kardeşiz. biz sizle tartışırız ama bizden iç savaş çıkartamıyorlar. Türk’ü Kürt’ü tahrik ettiler olmadılar. Bunu yapamıyorlar ama şimdi stratejik göç mühendisliği ile iç savaş travması geçmiş insanları yolladılar ve bunlar entegre olmaz.”