Ulusoy: Soruşturma açıkça ENAG’ın susturulması üzerine kurgulanmış

Yayın tarihi: 15 Haziran 2022 Çarşamba 7:25 am - Güncelleme: 15 Haziran 2022 Çarşamba 7:25 am

Bağımsız araştırmacılardan oluşan ENAG‘ın kurucusu Prof Dr. Veysel Ulusoy hakkında süren soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı.

Enflasyon verilerine dair açıklamaları nedeniyle hakkında dava açılan bağımsız araştırmacılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Rektör Canan Aykut Bingöl’ün açıklamalarına ve başlatılan soruşturmaya sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Ulusoy açıklamasında “Soruşturma açık bir şekilde ENAG’ın susturulması üzerine kurgulanmış bir özellik taşımaktadır. Kararlığımız verimliliğimizdir. Mücadelemiz sürecektir… Böyle biline!” ifadesini kullandı.

ENAG kurucusu Ulusoy hakkında disiplin soruşturması

Ulusoy’un açıklaması şöyle:

“Hakkımdaki suçlama habertürk.com.tr’de, Kemal Öztürk’ün köşesinde bizi ziyaret ederek bilgi aldığı ENAG hakkında merkezinin yanlışlıkla üniversitenin olduğunu yazması idi. Öztürk daha sonra bu yanlışını düzelterek bunun böyle olmadığını köşesine taşımasına rağmen süreç devam etti. İşte tam da bu ENAG merkezi haberi soruşturmanın nedeni oldu ve aslında ENAG’ın varlığının taa baştan beri rektörlüğü rahatsız etmesi.

Araştırma sürecinde hiçbir zaman üniversitenin mekanını ve araçlarını kullanmadık, rektörün bizi ‘yanıltıcı yanlış bilgi vermekle’ suçlaması bir gaflettir. Bir bilim insanına yakışmayan bu sözlerin muhakkak bir hukuki karşılığı olacaktır zira bu noktadan sonra devam eden doktora tezinin Yeditepe Üniversitesi’nde tamamlanma olasılığı kalmamıştır. Bu haliyle tüm sorumluluk sarf ettiği cümlelerden dolayı rektöründür.

TÜİK’in ENAG talebi reddedildi

‘MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Dünyada Prof. Alberto Cavallo’nun Harvard Üniversitesi bünyesinde kurup geliştirdiği ABD’nin ENAG’ına karşılık ikinci örnek olan ENAG benim üniversitemi yöneten kişiler tarafından soruşturmayla mükafatlandırılmıştır. Ve en acısı da bunu yaparken bilimsel özerklikten bahsedilmesi… Soruşturma açık bir şekilde ENAG’ın susturulması üzerine kurgulanmış bir özellik taşımaktadır. KARARLILIĞIMIZ VERİMLİLİĞİMİZDİR. MÜCADELEMİZ SÜRECEKTİR… BÖYLE BİLİNE!.”

TÜİK’ten başvuru: ENAG yayınları durdurulsun