Uluslararası Af Örgütü’nden “Altındağ” için yetkililere çağrı

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2021 Perşembe 7:26 pm - Güncelleme: 12 Ağustos 2021 Perşembe 8:19 pm

Ankara Altındağ’da Suriyelilerin ev ve iş yerlerine yönelik yapılan saldırılara ilişkin Uluslararası Af Örgütü açıklama yaptı. “Türkiye, AB ile anlaşması gereği 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor” denilen açıklamada, şiddet olaylarının faillerinin adil yargılanma sürecinde soruşturulması için yetkililere çağrı yapıldı.

Uluslararası Af Örgütü tarafından Ankara’da Suriyelilere yönelik şiddet ve yağmalama olaylarına ilişkin Twitter’da yapılan paylaşımda, “Bu saldırıları engelleyemeyen yetkililer hakkında soruşturmalar ve muhtemelen kovuşturmalar başlatılmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

Dün gece Ankara Altındağ’da Suriyelilere ait olduğu düşünülen mülklere yönelik şiddet olaylarının faillerinin adil yargılanma sürecinde soruşturulması ve kovuşturulması için acil adımlar atılmalıdır. Benzer şekilde, bu saldırıları engelleyemeyen yetkililer hakkında soruşturmalar ve muhtemelen kovuşturmalar başlatılmalıdır. Yetkilileri, siyasetçileri ve medyayı mültecilere yönelik ayrımcı dil ve nefret söylemi kullanmaktan kaçınmaya çağırıyoruz. Türkiye, AB ile anlaşması gereği 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor. Yetkililere, Türkiye’de yaşayan herkesin insan haklarının korunmasından sorumlu olduklarını hatırlatıyor, bu tür saldırıların bir daha yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri almaya çağırıyoruz”

Ankara Altındağ’da tehlikeli gidişat: Bir genç öldürüldü, mahallede yağmalama başladı

Af Örgütü’nden Tarık Beyhan anlatıyor: ‘Pegasus’un hedef aldığı 50 bin kişilik listeye nasıl ulaşıldı?