Ulus Meydanı’ndan “Geçinemiyoruz” sesleri yükseldi

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2022 Pazar 5:49 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2022 Pazar 5:51 pm

Ankara Ulus’ta “Geçinemiyoruz” eylemi düzenlendi. Yapılan açıklamada, “Ortada bir yokluk varsa yokluğu en güzel biz paylaşırız. Ama görülüyor ki yokluk değil yoksullaştırma politikaları işliyor” denildi.

Emek Partisi, Emekçi Hareket Partisi, Halkevleri, HDP, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Türkiye İşçi Partisi ve Toplumsa Özgürlük Partisi’nin Ankara il örgütleri “Geçinemiyoruz” eyleminde bir araya geldiler.

“İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganı atılan eylemde yapılan ortak açıklamada, “Patronlar, yılın ilk çeyreğinde kar rekorları kırıyor. Bizim ise market filelerimiz günden güne daha da küçülüyor. Asgari ücrete yapılan zam daha aybaşı gelmeden eridi. Temel tüketim ürünlerinden temel hizmetlere kadar her gün her şey zamlanıyor. Bizler ise hala aralık ayında asgari ücrete yapılan ve artık eriyen maaşları almaya devam ediyoruz. Ortada bir yokluk varsa yokluğu en güzel biz paylaşırız. Ama görülüyor ki yokluk değil yoksullaştırma politikaları işliyor. Patronlar daha fazla zenginleşiyor, bizler daha fazla yoksullaşıyoruz. Hem daha fazla çalışıyoruz, üretiyoruz hem de daha azına razı olmamız bekleniyor.” ifadeleri kullanıldı.

“ZAMLI ÜCRETİ ELİMİZE ALAMADAN YARISI GİTTİ”

Eylemde konuşan sanayi işçisi Onur Uslu, “‘Asgari ücrete 100 yılın zammı’ diye haberlerde geçti. İktidar medyası bunu söyledi. Ama zamlı asgari ücreti elimize alamadan zaten yarısı gitti. Her gün zam geliyor” dedi.

“ÇOCUĞUMUZU OKULA GÖNDEREMİYORUZ”

İnşaat işçisi Nihat Demir ise, “Aldığımız ücretle daha önce ay ortasını getiremezken şu anda hiç geçinemiyoruz, çocuğumuzu okula bile gönderemiyoruz şu anda. O durumda, o derece. Hiçbir güvencemiz yok” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun eylemi belgesel oldu